Behandeling van schouderklachten 

Schouderklachten komen best vaak voor. De schouder is een complex gewricht dat bestaat uit de bovenarm, het schouderblad, het sleutelbeen en de ribbenkast. Schouderklachten gaan vaak gepaard met pijn. Ook kunnen ze problemen geven bij het aankleden, slapen en tillen. Gelukkig is er in veel gevallen iets aan te doen. Daarom helpen we je graag.

Oorzaken schouderpijnOnderzoek fysiotherapeute schouder

Jouw fysiotherapeut bepaalt via een gesprek en een lichamelijk onderzoek waar het probleem zit. Een aantal veel voorkomende oorzaken van schouderpijn zijn: 

  • Een peesontsteking
  • Een slijmbeursontsteking
  • Overbelasting
  • Schouderinstabiliteit

Deze problemen kunnen zorgen voor pijn in de schouder, rond de schouderbladen en bij de (boven)arm. Maar ook krachtsverlies en tintelingen of doofheid naar de nek, bovenarm, elleboog of vingers.

Hoe kunnen we je behandelen?

De behandeling van schouderproblemen kan op verschillende manieren worden aangepakt. Dit hangt af van het onderzoek van jouw fysiotherapeut. Die maakt daarna een plan en bespreekt dit met jou. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je behandeld wordt, of dat je specifieke oefeningen gaat doen. 

Specialistische kennis bij schouderklachten

Binnen onze praktijk hebben wij diverse specialisaties in huis. Zo krijg jij eenvoudig toegang tot alle disciplines. Rianne Osinga is schoudergespecialiseerd fysiotherapeut en aangesloten bij het Schoudernetwerk Friesland.

Denk aan:

Heb jij schouderklachten? En ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Ik plan graag een intakegesprek