Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Schouderklachten

Schoulderklachten
Last van schouderklachten?

Schouderklachten komen best vaak voor. De schouder is een complex gewricht dat bestaat uit de bovenarm, het schouderblad, het sleutelbeen en de ribbenkast. Schouderklachten gaan vaak gepaard met pijn. Ook kunnen ze problemen geven bij het aankleden, slapen en tillen. Gelukkig is er in veel gevallen iets aan te doen. Daarom helpen we je graag.

Oorzaken schouderpijn

Jouw fysiotherapeut bepaalt via een gesprek en een lichamelijk onderzoek waar het probleem zit. Een aantal veel voorkomende oorzaken van schouderpijn zijn:

  • Een peesontsteking
  • Een slijmbeursontsteking
  • Overbelasting
  • Schouderinstabiliteit

Deze problemen kunnen zorgen voor pijn in de schouder, rond de schouderbladen en bij de (boven)arm. Maar ook krachtsverlies en tintelingen of doofheid naar de nek, bovenarm, elleboog of vingers.

fysiotherapie schouder Sneek Joure Bolsward

Onlangs hebben onze fysiotherapeuten enkele blogs geschreven met betrekking tot Schouderpijn. Wat is schouderpijn nou precies? Ook vertellen ze meer over de term SAPS. Misschien wel eens van gehoord? SAPS oftewel schouderpijn onder het schouderdak. Je kunt hier meer overlezen in onderstaande blogs:

Schouderpijn wat is dat precies

Schouderpijn SAPS nader besproken

 

Hoe kunnen we je behandelen?

De behandeling van schouderproblemen kan op verschillende manieren worden aangepakt. Dit hangt af van het onderzoek van jouw fysiotherapeut. Die maakt daarna een plan en bespreekt dit met jou. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je behandeld wordt, of dat je specifieke oefeningen gaat doen. 

 

Specialistische kennis bij schouderklachten

Binnen onze praktijk hebben wij diverse specialisaties in huis. Zo krijg jij eenvoudig toegang tot alle disciplines. Rianne Osinga is schoudergespecialiseerd fysiotherapeut en aangesloten bij het Schoudernetwerk Friesland.

Denk aan:

Rianne Osinga is schoudergespecialiseerd fysiotherapeut en aangesloten bij het Schoudernetwerk Friesland. Dit netwerk werkt nauw samen met orthopeden in de regio. Zo’n 70% van de schouderpatiënten die bij de schouderorthopeed komt wordt conservatief (= zonder operatie) door deze schoudergespecialiseerde fysiotherapeut behandeld. De behandeling bestaat vaak uit het aanleren van de juiste stand en beweging van de schouder door actieve oefentherapie. Indien nodig kan er sport-specifiek worden getraind, afhankelijk van het doel van de behandeling. Door kennisoverdracht onder behandelaars en een intensief samenwerkingsverband met orthopeden kan de schoudergespecialiseerde fysiotherapeut van Fysio-Actief hoogwaardige zorg leveren voor patiënten met schouderpijn.

Heb jij schouderklachten? En ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.