Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Heupklachten

Heupklachten
Heb jij last van heupklachten?

Ervaar jij regelmatig pijn in de lies, in het bil of in het bovenbeen? Dan kan dit te maken hebben met een aandoening aan het heupgewricht en/of de weefsels daaromheen. Gelukkig kan fysiotherapie vaak een oplossing bieden. Ben je onlangs geopereerd aan je heup? Ook dan staan we graag voor je klaar om te helpen bij jouw revalidatie.

Heupklachten kunnen ontstaan door overbelasting, bijvoorbeeld bij staande beroepen of bepaalde sporten. Ook slijtage, een afwijkend looppatroon of spierzwakte kunnen heupklachten veroorzaken. Uiteraard kun je ook last krijgen na een val of een simpele verstapping.

 

Wat zijn herkenbare problemen bij heupklachten?

Bij de volgende symptomen is de oorzaak vaak te vinden in de heupen:

  • Pijn rond de heup, onderrug, bil of lies
  • Uitstralende pijn naar de rug of het bovenbeen
  • Verminderde kracht in het been
  • Pijn en/of veel moeite met opstaan en (trap)lopen
  • Moeite met buigen, strekken of draaien van de heup

 

Hoe kunnen we helpen?

Samen met jou onderzoekt onze fysiotherapeut de aard van jouw klachten. Via een gesprek en lichamelijk onderzoek wordt zorgvuldig in kaart gebracht waar de oorzaak van het probleem ligt. Daarna bespreken we wat wij voor jou kunnen doen en ook wat je zelf kunt doen (bijvoorbeeld oefeningen). 

 

Voor heupklachten heeft Fysio-Actief een team van specialisten:

Is een afwijkende stand van de voeten mogelijk de oorzaak van jouw heupklachten? Dan schakelen we, in overleg met jou, de expertise van Suzanne Heldens van Podotherapie Friesland in. 

 

Heb je interesse?

Meld je via de onderstaande knop aan voor een intake.