Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

COPD

COPD
Een Chronisch longziekte: COPD

Een chronisch longziekte: COPD

Bij COPD zijn de longen chronisch ontstoken en beschadigd. De longen hebben daardoor meer moeite om goed zuurstof op te nemen. Jij ervaart benauwdheid, frequent hoesten en verminderde conditie/spierkracht. Ook vermoeidheid bij gewone activiteiten als traplopen, het huishouden doen of boodschappen halen zijn veelgehoorde klachten. Hoe kun je deze klachten verlichten?

Meestal is roken de oorzaak van COPD. Maar het kan ook komen door een erfelijke ziekte of moeilijk te behandelen astma. Een op de vijf mensen die COPD krijgen, heeft nooit gerookt. Bij hen heeft COPD een andere oorzaak zoals:

  • Longontsteking en andere longziekten
  • Erfelijke ziekten
  • Schadelijke stoffen, zoals: houtstof, lijm en verfdampen
  • Luchtvervuiling, bijvoorbeeld door fijnstof

 

Het verminderen van COPD-klachten

Het verloop van de ziekte is te beïnvloeden. Heeft jouw arts de diagnose COPD vastgesteld en herken je deze klachten? Dan kan COPD veel impact op je leven hebben. Je kunt er wat aan doen. Door te zorgen voor een gezondere levensstijl bijvoorbeeld. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut brengt met jou in kaart hoe jij het beste geholpen bent. Maar ook hoe jij in beweging komt en blijft. Dat doen we met training en spieroefeningen. Daarnaast bekijken we samen hoe jij je mobiliteit zo goed mogelijk behoudt. Verder kunnen ademhaling- en ontspanningsoefeningen helpen jouw kortademigheid te verminderen. 

Wil je weer een half uurtje kunnen fietsen of een korte wandeling kunnen maken? Wij helpen je graag op weg! Maak daarom online een afspraak voor een intake.

 

De COPD-specialisten van Fysio-Actief: