Zo werken wij!

Maak een afspraak
U kunt zich makkelijk en snel aanmelden via de website, via de mail of telefonisch. De assistente gaat samen met u proberen een afspraak binnen 48 uur te plannen, waarbij we rekening houden met uw klachten, zodat u bij de beste fysiotherapeut voor uw klacht wordt gepland.

Intake
Tijdens uw eerste afspraak wordt er een intake afgenomen. Onze fysiotherapeut start met een vraaggesprek, testen en/of metingen zodat een goed beeld van uw klacht gevormd kan worden. Op basis van deze informatie en in overleg met u wordt het behandelplan opgesteld.

Bij Fysio-Actief bent u aan het juiste adres voor:

  • Individuele fysiotherapie of een andere passende behandelmethode zoals manuele therapie, sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie of ouderenfysiotherapie.
  • Gerichte oefentherapie; individueel of in groepsverband
  • Programma’s voor speciale doelgroepen zoals diabetes, overgewicht en chronische pijn

Behandeling
Uw behandeling kan bestaan uit fysiotherapeutische behandelingen, medische trainingen, adviezen en oefeningen voor thuis.
Een behandeling sluit aan bij wat u wilt bereiken, dit zal vaak eerst gericht zijn op de het verminderen van uw klachten, dus bijvoorbeeld massage, mobilisaties, dry needling en advies. Wij richten ons in de behandeling ook op de structurele verbetering middels oefeningen voor thuis en indien nodig medische training op de praktijk. We vinden het belangrijk dat u zo snel mogelijk van uw klachten herstelt, maar ook dat u zelf weet hoe u de klachten kunt voorkomen. Voor aanvullende diagnose of behandeling kunt u worden doorverwezen naar één van onze specialisten of samenwerkingspartners.

Evaluatie
Samen met u checken we regelmatig de vooruitgang en in hoeverre de behandeldoelen haalbaar zijn en of bijsturing nodig is. Als de einddoelen zijn behaald wordt het behandeltraject afgesloten.

Bij Fysio-Actief ligt de focus op het voorkomen van klachten. Bent u klaar met uw behandeling bij de fysiotherapeut, maar wilt u graag bij ons blijven sporten om klachten te voorkomen? Met preventieve diensten als fitness onder begeleiding (FysioSport) en lifestylecoaching in samenwerking met andere disciplines biedt Fysio-Actief een compleet aanbod voor mensen die vitaal willen zijn en blijven. Ook biedt Fysio-Actief ontspanningsoefeningen, balans en stabiliteitstraining en beweegprogramma’s. Kijk voor meer informatie onder Gezond Leven.