Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse)

EPTE therapie
Fysio-Actief biedt ook EPTE therapie aan.

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie. Een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten.

We bieden deze dienst centraal aan in Sneek.

 

Wat is EPTE?

Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren. Onder geleide van echografie (je kunt dus meekijken!) wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het ontstekings- of overbelastingsgebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed.

 

Is EPTE pijnlijk?

Een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie is niet pijnlijk. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. Je ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

 

De effectiviteit van EPTE

De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloedcirculatie verbetert en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen van de lokale celstofwisseling. Percutane Electrolyse Therapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

 

De voordelen van EPTE behandeling

De voordelen van Percutane Electrolyse Therapie nog even onder elkaar;

  • Nauwkeurige behandeling direct in de locatie
  • Gezond weefsel wordt ontzien
  • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
  • Snel effectief, al na 3-5 behandelingen minder pijn
  • De behandeling is niet pijnlijk

 

Bij welke indicaties is EPTE effectief?

Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en de fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

  • Schouderpees (Supra- en Infraspinatuspees) klachten
  • Kniepees (Patellapees) klachten
  • Achillespees klachten
  • Voetpijn (Fasciïtis Plantaris) of hielspoor gerelateerde klachten
  • Tenniselleboog (Epicondylitis Lateralis) klachten

 

Wil je meer informatie over EPTE therapie?

Ben je benieuwd of EPTE Therapie iets voor jou kan zijn? Meld je dan aan voor een intakegesprek.