Beeldbellen – Ehealth

Beeldbellen is een vorm van E-health en is bedoeld om het behandelen op afstand mogelijk te maken. Beeldbellen is een veilige, praktische en effectieve manier om uw herstel op afstand te begeleiden. Bent u niet in de gelegenheid om de deur uit te gaan en wilt u toch graag advies of behandeling van een specialist, dan kunt u bij ons gebruik maken van E-health. 

Tijdens het beeldbel consult krijgt u advies over uw klacht en ondersteuning bij uw oefeningen. De fysiotherapeut kan de oefeningen met u doornemen en eventueel voordoen en waar nodig direct aanpassingen maken in uw oefenschema.
Op deze manier kunnen wij de voortgang van uw klachten goed volgen en u begeleiden waar dat nodig is voor een optimaal herstel.
Onze rol op afstand is een waardevolle aanvulling op een ‘normaal’ consult in de praktijk.

Hoe werkt het:

Fysio-Actief maakt gebruik van MijnZorgApp, een gebruiksvriendelijke app waarin u uw (beeldbel-) afspraak en oefenschema makkelijk kunt bekijken. Deze app is speciaal ontwikkeld om de privacy van uw gegevens te garanderen. Beeldbel consulten worden daarom ook alleen via deze app uitgevoerd.

Wanneer u een afspraak maakt krijgt u een uitnodiging om MijnZorgApp te installeren. De afspraak die wordt gepland ziet u direct terug in de app. Indien dit een beeldbelafspraak is is de videopictogram zichtbaar.
Op het geplande tijdstip start u de video en zal de fysiotherapeut ook aanwezig zijn en kan de behandeling op afstand starten. 

Even een aantal voordelen voor u op een rij:

  • U kunt in uw eigen thuissituatie fysiotherapeutische zorg krijgen met de kwaliteit die u gewend bent.
  • Geen reistijd, waardoor het voor u zeer effectief in te plannen is op een tijd die u past.
  • Veel klachten en aandoeningen kunnen met oefentherapie, de juiste adviezen en informatie goed herstellen.
  • Door de informatie, het advies en de oefeningen krijgt u veel inzicht in wat u zelf kunt doen om de klachten te verlichten.
  • Uw fysiotherapeut is uw vertrouwde coach op afstand.