Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Ouderenfysiotherapie

Fysiotherapie voor ouderen
Geriatriefysiotherapie

Met het ouder worden of tijdens/na ziekte op oudere leeftijd, kun je beperkingen ervaren in je bewegingsvrijheid. Dit uit zich vaak in vermindering van de beweeglijkheid, conditie, evenwicht en de spierkracht.

 

Wanneer geriatriefysiotherapie?

Onze therapeuten kunnen ondersteunen bij:

  • Het verbeteren van conditie, spierkracht en evenwicht
  • Het verbeteren van dagelijkse activiteiten bijv. bij wassen, aankleden, lopen en fietsen
  • Huishoudelijke activiteiten
  • Verminderen van de kans op vallen, valpreventie.

Maar ook bij diverse aandoeningen als:

 

Parkinson

Parkinson is een complexe ziekte. Het lijkt erop dat meerdere oorzaken verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de aandoening. Onze fysiotherapeut kan je helpen met het zo goed mogelijk functioneren in het dagelijks leven. Het doel hiervan is de zelfstandigheid en veiligheid te verbeteren of onderhouden. We richten ons met het trainingsschema op de alledaagse activiteiten. 

 

COPD

Bij COPD zijn de longen chronisch ontstoken en/of beschadigd. Dit kan een groot impact hebben op jouw leven. Samen met onze gespecialiseerde ouderen fysiotherapeuten brengen we in kaart hoe we jou het beste kunnen helpen. Hoe kom je of blijf je in beweging? Hoe zorg je ervoor dat jouw mobiliteit niet achteruit gaat? We maken hierbij onder andere gebruik van ademhalings- en ontspanningsoefeningen. 

 

Reuma

Door Reuma kunnen jouw dagelijkse activiteiten behoorlijk belemmerd of zelfs beperkt worden. Onze fysiotherapeuten helpen jou hiermee om te gaan. Ook zal er aandacht besteed worden aan het soepel maken van de gewrichten, het verbeteren van de spierkracht en conditie.

 

Dementie

Het in beweging blijven voor mensen met dementie is erg belangrijk. Onze ouderen fysiotherapeuten stimuleren dementerende ouderen om lichamelijk actief te blijven. Hierbij wordt er gestreefd om deze ouderen zo zelfstandig en mobiel mogelijk te houden.

 

Hartaandoening

Een Hartaandoeningen kan een flinke aanslag hebben op het lichaam. Zowel fysiek als emotioneel. Fysio-Actief helpt jou om te revalideren na deze zware ingreep. Hierbij richten ze zich op het herstel van het lichaam maar ook op conditieopbouw. 

 

Osteoporose

Oftewel botontkalking. Fysiotherapie kan helpen om spierkracht op te bouwen en daarnaast de balans te verbeteren zodat de kans op vallen afneemt. Hierdoor wordt de kans op een botbreuk minder.

 

Artrose

Bij de gewrichtsaandoening artrose is het belangrijk om in beweging te blijven. Onze ouderen fysiotherapeuten kunnen jou helpen om op een verantwoorde manier te blijven bewegen.

 

Etalagebenen

Kort gezegd: bij etalagebenen is er een zuurstoftekort die pijn veroorzaakt in je benen. Onze fysiotherapeuten kunnen door middel van een looptraining jouw looptechniek verbeteren. We focussen ons op de ondersteuning van jouw levenswijze.

 

Beroerte

Een beroerte kan een leven flink veranderen. Hierbij kunnen verschillende klachten optreden. Afhankelijk van deze klachten wordt er samen een behandeldoel opgesteld.

 

Advies en begeleiding

Onze therapeuten adviseren en begeleiden ook gezinsleden en mantelzorgers over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. Er is geen verwijsbrief nodig. Je kunt rechtstreeks, zonder verwijsbrief, terecht bij onze fysiotherapeuten. Voor behandeling aan huis is wel een verwijsbrief nodig.

 

Een afspraak maken?

Ben je benieuwd of ouderen fysiotherapie bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Ja, ik wil een afspraak maken

 

Therapie aan huis

Lukt het jou niet om naar onze praktijk te komen maar heb je wel behoefte aan fysiotherapie? Dan hebben wij een oplossing voor jou. Fysio-Actief verzorgt (ouderen)fysiotherapie aan huis. Het uitstellen van een afspraak is vaak niet bevorderlijk voor het herstel. Met de mogelijkheid  om fysiotherapie aan huis te krijgen, kunnen we jou zo snel spoedig mogelijk helpen met het herstel. Samen met de fysiotherapeut wordt er dan gekeken naar de mogelijkheden en een behandelplan opgesteld. Therapie aan huis is alleen mogelijk binnen de straal van 5km rondom Fysio-Actief.

5km – Sneek

Ouderen fysiotherapie Sneek

5km – Joure

Ouderen fysiotherapie joure

5km – Bolsward

Ouderenfysiotherapie Bolsward