Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Hart aandoeningen

Hart aandoeningen
Hartrevalidatie: vertrouwen en uithoudingsvermogen

Een hartaandoening is een flinke aanslag op het lichaam. Zowel fysiek als emotioneel. Na een hartinfarct, hartritmestoornis, hartoperatie of dotterbehandeling is hartrevalidatie de eerste stap op weg naar herstel.   

Vaak wordt er gestart met hartrevalidatie in het ziekenhuis. Deze revalidatie is veelal gericht op het hervinden van vertrouwen en verbeteren van het uithoudingsvermogen. Het doel is dat je zelf activiteiten kunt volhouden, ondanks je hartaandoening.

 

Hartrevalidatieprogramma bij Fysio-Actief

Lang niet iedereen lukt het om na deze ziekenhuisrevalidatie het bewegen goed vol te houden. Revalideren is ook meer dan alleen lichamelijk herstel en conditieopbouw. Ook op emotioneel gebied is er veel met je gebeurd. Herken je dit? Heb je moeite om de juiste balans te vinden? Maar wil je wel graag minder vermoeidheid ervaren? Klop dan gerust bij ons aan.

Onze fysiotherapeut kan samen met jou kijken waardoor de klachten ontstaan. Aan de hand daarvan stellen we samen een behandelplan op.

 

Risicofactoren & leefstijl

Bij het krijgen van een hartaandoening kan leefstijl een belangrijke rol spelen. Veel voorkomende risicofactoren zijn: 

  • Een hoge bloeddruk
  • Verhoogd cholesterol
  • Hoge bloedsuikers, overgewicht
  • Roken, te weinig beweging 
  • Alcoholgebruik, ongezonde voeding
  • Te veel stress

Daarom is werken aan een gezonde leefstijl een belangrijk onderdeel van hartrevalidatie. Het revalidatieprogramma geeft je inzicht in jouw risicofactoren en leert je daarmee om te gaan.

 

Ons gespecialiseerde fysiotherapeut bij hartrevalidatie                      

 

Wil je je weer fitter voelen?