Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Nekklachten

Nekklachten
Waar komt de nekklacht vandaan?

Nekklachten komen vaak voor en zijn meestal afkomstig uit de bewegende delen van de nek. Denk hierbij aan spieren, banden en gewrichten. Soms is de oorzaak duidelijk, zoals na een ongeval. Toch komt het vaker voor dat klachten niet direct aanwijsbaar zijn. De nekpijn lijkt er langzaam in te sluipen. Wel is er regelmatig sprake van overbelasting bij een niet directe aanleiding van je nekklachten. Bijvoorbeeld een foute (werk-) houding of verkeerde bewegingspatronen. Ook stress kan een belangrijke reden zijn. 

De meeste nekklachten zijn acute aanvallen die behoorlijk vervelend kunnen zijn. Vaak worden deze klachten niet veroorzaakt door ernstige aandoening. Om hier zeker van te zijn beginnen onze fysiotherapeuten altijd met een onderzoek. Waar zit het probleem precies? En wat kan de oorzaak zijn? Vervolgens maken we samen een behandelplan. Zodat jij straks weer pijnvrij kunt functioneren. 

Behandeling nekklachten fysiotherapeute

 

Hoe uiten jouw nekklachten zich?

  • Zeurende of stekende pijn in nek- of schouderregio
  • Uitstralende pijn of tintelingen naar één of beide armen
  • Hoofdpijn aan de voor- of achterzijde van het hoofd
  • Moeite met het bewegen van het hoofd
  • Problemen met slapen
  • Duizeligheid

Herken je een of meerdere van deze nekklachten? Klop dan gerust eens bij ons aan. We helpen je graag bij het verlichten van deze nekklachten.

 

Hoe kunnen we jouw nekklachten verlichten?

Nekklachten verdwijnen meestal binnen zes weken vanzelf weer. Verder onderzoek zoals MRI of röntgenfoto’s zijn vaak niet nodig. Bij acute nekpijn kunnen pijnstillers (in overleg met huisarts) meestal als eerste hulpmiddel gebruikt worden. Het maakt het bewegen gemakkelijker en kan het herstel bevorderen.

Nekklachten kunnen dus diverse oorzaken hebben. Daarom zijn er ook verschillende behandelingen mogelijk. Onze fysiotherapeut bespreekt de verschillende opties met jou. Worden jouw klachten veroorzaakt vanuit (werk)houdingen? Dan hoor je hoe je deze kunt verbeteren. Bijvoorbeeld met oefeningen. Zijn jouw klachten meer stress gerelateerd? Dan ga je bijvoorbeeld aan de slag met verschillende ontspanningstechnieken. 

 

Onze specialistische kennis bij nekklachten

Fysio-actief beschikt over uitgebreide expertises en behandelmethoden. Daardoor kijken we met een brede blik naar jouw klachten. En kun jij gebruik maken van de best passende therapie. Dit zijn onze specialisaties bij nekklachten:

* Een nieuwe behandelmethode bij Fysio-Actief voor onder andere nekklachten is Orofaciaal Fysiotherapie. Ook wel kaakfysiotherapie. De orofaciaal fysiotherapeut helpt bij problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd of halsgebied. Hierbij kunnen ze dus ook kijken naar specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek. De fysiotherapeut helpt jou met het afleren van bepaalde gewoontes en geeft uitleg over het normaal functioneren van de kaak-, hals en nekgebied.

 

Zullen we een intakegesprek plannen?

Heb jij nekklachten? En wil je weten welke behandeling het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.