Hoe kunnen we jouw nekklachten verlichten?

Bij het ontstaan van nekklachten spelen meerdere factoren vaak een rol. Soms is de oorzaak duidelijk, zoals na een ongeval. Toch komt het vaker voor dat klachten niet direct aanwijsbaar zijn. De nekpijn lijkt er langzaam in te sluipen. 

Wel is er regelmatig sprake van overbelasting bij een niet directe aanleiding van je nekklachten. Bijvoorbeeld een foute (werk-) houding of verkeerde bewegingspatronen. Ook stress kan een belangrijke reden zijn.

Onderzoek: waar komt de nekklacht vandaan?

Daarom beginnen onze fysiotherapeuten altijd met een onderzoek. Waar zit het probleem precies? En wat kan de oorzaak zijn? Vervolgens maken we samen een behandelplan. Zodat jij straks weer pijnvrij kunt functioneren. 

Hoe uiten jouw nekklachten zich?Behandeling nekklachten fysiotherapeute

  • Zeurende of stekende pijn in nek- of schouderregio
  • Uitstralende pijn of tintelingen naar één of beide armen
  • Hoofdpijn aan de voor- of achterzijde van het hoofd
  • Moeite met het bewegen van het hoofd
  • Problemen met slapen
  • Duizeligheid

Herken je een of meerdere van deze nekklachten? Klop dan gerust eens bij ons aan. We helpen je graag bij het verlichten van deze nekklachten.

Hoe kunnen wij jouw nekklachten behandelen?

Nekklachten kunnen dus diverse oorzaken hebben. Daarom zijn er ook verschillende behandelingen mogelijk. Onze fysiotherapeut bespreekt de verschillende opties met jou. Worden jouw klachten veroorzaakt vanuit (werk)houdingen? Dan hoor je hoe je deze kunt verbeteren. Bijvoorbeeld met oefeningen.

Zijn jouw klachten meer stress gerelateerd? Dan ga je bijvoorbeeld aan de slag met verschillende ontspanningstechnieken. 

Onze specialistische kennis bij nekklachten

Fysio-actief beschikt over uitgebreide expertises en behandelmethoden. Daardoor kijken we met een brede blik naar jouw klachten. En kun jij gebruik maken van de best passende therapie. Dit zijn onze specialisaties bij nekklachten:

Zullen we een intakegesprek plannen?

Heb jij nekklachten? En wil je weten welke behandeling het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Ja, ik kom graag een keer langs