Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Nekpijn door tablet of telefoon: wat kun je eraan doen?

Blog:
Nekpijn door tablet of telefoon: wat kun je eraan doen?

Tegenwoordig gebruiken we allemaal tablets en telefoons om informatie te zoeken, te communiceren en ons te vermaken. Maar wist je dat het gebruik van deze apparaten ook nekpijn kan veroorzaken? Als je vaak naar beneden kijkt om je apparaat te gebruiken, kan dit leiden tot een slechte houding en spanning in de nekspieren. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om nekpijn te voorkomen of te verminderen.

 

1. Houd je apparaat op ooghoogte 

Probeer je apparaat op ooghoogte te houden, zodat je niet steeds naar beneden hoeft te kijken. Gebruik een standaard of houder om je apparaat in de juiste positie te houden.

 

2. Neem regelmatig pauzes 

Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt van het gebruik van je apparaat. Sta op, beweeg je nek en schouders en kijk naar de verte om je ogen te ontspannen.

 

3. Doe oefeningen voor je nek 

Er zijn een aantal oefeningen die je kunt doen om je nekspieren te ontspannen en te versterken. Praat met een fysiotherapeut om te leren welke oefeningen voor jou het meest effectief zijn.

 

4. Stel de helderheid van je apparaat in

Zorg ervoor dat de helderheid van je apparaat is afgestemd op de omgeving waarin je je bevindt. Als je in een donkere ruimte bent, zet de helderheid dan wat lager om te voorkomen dat je ogen te veel worden belast.

 

5. Beperk het gebruik van je apparaat voor het slapen gaan

Het gebruik van je apparaat voor het slapen gaan kan leiden tot slaapproblemen en nekpijn. Probeer je apparaat minstens een uur voor het slapen gaan weg te leggen om je hersenen en nekspieren te laten ontspannen.

 

Als je regelmatig nekpijn hebt door het gebruik van je tablet of telefoon, aarzel dan niet om een afspraak te maken bij onze praktijk. Onze fysiotherapeuten kunnen je helpen de oorzaak van je nekpijn te achterhalen en je advies geven over hoe je dit kunt voorkomen of behandelen.

 

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Bedrijfsfysiotherapie Bolsward, Joure, Sneek
Fysiotherapie

De schouder

Blog:De Schouder De schouder is een complex gewricht. Het belangrijkste kenmerk van de schouder ligt in zijn extreme bewegingsvrijheid. Geen enkel gewricht in ons lichaam heeft zoveel bewegingsmogelijkheden als de schouder. Tenminste als

Lees verder
Sport

De herfst is begonnen!

Blog:De Herfst is begonnen! De herfst is begonnen! En dat zie en voel je. Kleur veranderen, de temperaturen dalen en de lucht voelt fris aan. Het is een seizoen dat veel mensen aanzet

Lees verder
Fysio-Actief Balanskracht / valpreventie Sneek Bolsward Joure
Fysiotherapie

Als je lichaam ‘klaagt’

Blog:Als je lichaam ‘klaagt’. Onze psychosomatisch fysiotherapeut Willy Mulder vertelt hoe het kan dat je lichaam reageert op bepaalde omstandigheden of situaties die je meemaakt. De oorzaak van lichamelijke klachten zijn namelijk niet

Lees verder
Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder