Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Nekpijn door tablet of telefoon: wat kun je eraan doen?

Blog:
Nekpijn door tablet of telefoon: wat kun je eraan doen?

Tegenwoordig gebruiken we allemaal tablets en telefoons om informatie te zoeken, te communiceren en ons te vermaken. Maar wist je dat het gebruik van deze apparaten ook nekpijn kan veroorzaken? Als je vaak naar beneden kijkt om je apparaat te gebruiken, kan dit leiden tot een slechte houding en spanning in de nekspieren. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om nekpijn te voorkomen of te verminderen.

 

1. Houd je apparaat op ooghoogte 

Probeer je apparaat op ooghoogte te houden, zodat je niet steeds naar beneden hoeft te kijken. Gebruik een standaard of houder om je apparaat in de juiste positie te houden.

 

2. Neem regelmatig pauzes 

Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt van het gebruik van je apparaat. Sta op, beweeg je nek en schouders en kijk naar de verte om je ogen te ontspannen.

 

3. Doe oefeningen voor je nek 

Er zijn een aantal oefeningen die je kunt doen om je nekspieren te ontspannen en te versterken. Praat met een fysiotherapeut om te leren welke oefeningen voor jou het meest effectief zijn.

 

4. Stel de helderheid van je apparaat in

Zorg ervoor dat de helderheid van je apparaat is afgestemd op de omgeving waarin je je bevindt. Als je in een donkere ruimte bent, zet de helderheid dan wat lager om te voorkomen dat je ogen te veel worden belast.

 

5. Beperk het gebruik van je apparaat voor het slapen gaan

Het gebruik van je apparaat voor het slapen gaan kan leiden tot slaapproblemen en nekpijn. Probeer je apparaat minstens een uur voor het slapen gaan weg te leggen om je hersenen en nekspieren te laten ontspannen.

 

Als je regelmatig nekpijn hebt door het gebruik van je tablet of telefoon, aarzel dan niet om een afspraak te maken bij onze praktijk. Onze fysiotherapeuten kunnen je helpen de oorzaak van je nekpijn te achterhalen en je advies geven over hoe je dit kunt voorkomen of behandelen.

 

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Nekpijn bij kinderen: Een groeiend probleem

Blog:Nekpijn bij kinderen: Een groeiend probleem In de afgelopen jaren is er een opmerkelijke toename van kinderen die nekpijn ervaren als gevolg van overmatig gebruik van tablets en smartphones. Kinderen spenderen steeds meer

Lees verder
dementie-fysiotherapie-fysio-Actief
Fysiotherapie

Dementie

Blog:Dementie Dementie is eigenlijk een verzamelnaam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Hierbij zijn er ruim 50 hersenziektes. De meest bekende en tevens meest voorkomende

Lees verder