Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Orofaciaal Fysiotherapie

Orofaciaal fysiotherapie
Wat is orofaciaal fysiotherapie

Deze diensten bieden we alleen aan in Bolsward.

Onze orofaciaal fysiotherapeut is gespecialiseerd in hoofd-, nek-, kaak- en gezichtsklachten. Hoofdpijn of nekpijn kan bv ontstaan vanuit de kaak. 

 

Wat is orofaciaal fysiotherapie?

Orofaciaal fysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. De orofaciaal fysiotherapeut wordt ook wel kaakfysiotherapeut genoemd. De orofaciaal fysiotherapeut helpt bij problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd of halsgebied en met het kauwstelsel. Orofaciaal fysiotherapeuten zijn geschoold in tandheelkundige aspecten, tinnitus (oorsuizen), duizeligheidsklachten en het evenwichtsorgaan, specifieke zenuwaandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek.

 

Wanneer ga je naar de orofaciaal fysiotherapeut?

 

Je kunt met veel verschillende klachten naar de orofaciaal therapeut gaan. Enkele voorbeelden:

  • Klemmen van de kaak en tandenknarsen
  • Pijn in het gezicht, hoofd of kaak
  • Gevolgen van ongeluk en botbreuk
  • Oorsuizing
  • Nek- en schouderklachten
  • Aangezichtsverlamming
  • Klachten in het hoofd- halsgebied door kanker, reuma of andere aandoening
  • Hoofdpijn en vormen van migraine
  • Klachten in het hoofd- halsgebied die te maken hebben met stress of spanning

 

Wat voor soort behandeling kan je bij de orofaciale therapeut verwachten?

Een orofaciaal therapeut helpt bij het afleren van bepaalde gewoontes en geeft uitleg over het normaal functioneren van de kaak-, hals- en nekgebieden.  De orofaciaal fysiotherapeut legt uit hoe de positie van het hoofd en het lichaam samenhangt met de klachten. Hij geeft inzicht in de relatie van stress, spanning en (dagelijkse) belasting en de belastbaarheid van de patiënt. Als onderdeel van de behandeling leert de klant om de spierspanning te verminderen. Klachten aan de kaak zijn vaak hardnekkig en vervelend. Als je eenmaal pijn voelt is het heel moeilijk om je kaak te ontspannen. Drukpunt massage, oefeningen en dry needling zijn behandeling die helpen om de spieren te ontspannen en de pijn te verminderen. 

Onze gecertificeerd fysiotherapeut heeft een opleiding dry needling voor nek, hoofd en hals bij CRAFTA instituut gevolgd.

 

Verwijziging

Voor dit soort behandelingen kun je rechtstreeks zonder verwijzing een afspraak maken.