Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie
Wanneer bekkenfysiotherapie?

Bij klachten in het gebied van de lage rug, bekken, de lage buikorganen en bekkenbodemspieren kan bekkenfysiotherapie uitkomst bieden. Onze bekkenfysiotherapeuten hebben een 3-jarige Master opleiding gevolgd om jouw klacht goed te beoordelen en behandelen. Samen met jou wordt er gekeken naar een oplossing op maat.

Problemen in het bekkengebied kunnen op iedere leeftijd bij zowel bij vrouwen, mannen en kinderen voorkomen. Bij onderstaande klachten kan de bekkenfysiotherapeut onder andere iets voor jou betekenen;

  • Niet te onderdrukken aandrang, veel aandrang, ongewild verlies of moeite hebben om te plassen en/of ontlasten
  • Vaak last hebben van blaasontsteking
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problematiek, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasme stoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Voor- en na operaties in buik- en bekkengebied
  • Begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling (ook ter voorkoming van klachten)

 

Bekkenfysiotherapie behandeling

De bekkenfysiotherapeut helpt om de bekkenbodem en omliggende spieren bewust te gebruiken en te voelen. Na het bespreken van je klachten worden deze onderzocht om de oorzaak te bepalen. Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut is, na zorgvuldig overleg en als dit een verwachte meerwaarde biedt, bevoegd tot het doen van inwendig onderzoek/behandeling.

Met specifieke oefentherapie wordt de spierfunctie van de bekkenbodem en de stabilisatie rondom de lage rug en bekken verbeterd. Naast het aanleren van juist toiletgedrag en advies over eten en drinken is er ook aandacht voor ademhaling, ontspanning en het opvangen van buikdruk zoals bij hoesten en tillen.

 

Wil je meer informatie over bekkenklachten?

 Klik hieronder op een van de onderwerpen waarover je meer informatie wilt of neem contact op om een afspraak te maken met onze bekkenfysiotherapeut.

Algemeen

Mannen

Vrouwen

Zwangerschap