Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Nekpijn bij kinderen: Een groeiend probleem

Blog:
Nekpijn bij kinderen: Een groeiend probleem

In de afgelopen jaren is er een opmerkelijke toename van kinderen die nekpijn ervaren als gevolg van overmatig gebruik van tablets en smartphones. Kinderen spenderen steeds meer tijd aan het spelen van games, kijken van video’s en scrollen door sociale media op hun apparaten. Dit langdurige gebruik kan leiden tot een verhoogde belasting van de nekspieren en gewrichten, wat resulteert in nekpijn en ongemak.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de nekgezondheid van kinderen, omdat langdurige nekpijn hun dagelijkse activiteiten, concentratie op school en algehele welzijn kan beïnvloeden. Gelukkig kan de kinderfysiotherapeut van Fysio-Actief helpen bij het diagnosticeren en behandelen van nekpijn bij kinderen.

 

Maak een afspraak bij de kinderfysiotherapeut

Als ouder is het essentieel om alert te zijn op tekenen van nekpijn bij je kind en indien nodig een afspraak te maken bij een kinderfysiotherapeut. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om een afspraak te regelen:

 1. Observeer de symptomen
  Let op signalen zoals nekpijn, stijfheid, beperkte bewegingsvrijheid, hoofdpijn en vermoeidheid bij je kind. Deze kunnen wijzen op nekproblemen.
 2. Maak een afspraak bij de kinderfysiotherapeut.
  Bij Fysio-Actief werken kinderfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van kinderen met o.a. nekpijn. Vertel hen over de nekpijn van je kind en eventuele andere symptomen die je hebt waargenomen.
 3. Eerste consult
  Tijdens het eerste consult zal de kinderfysiotherapeut een grondige evaluatie uitvoeren om de oorzaak van de nekpijn te bepalen. Zij stelt vragen over de medische geschiedenis van je kind en doet een lichamelijk onderzoek.
 4. Behandelplan en therapie
  Na de evaluatie zal de kinderfysiotherapeut een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van je kind. Dit kan bestaan uit oefeningen, manuele therapie, ergonomische adviezen en andere behandelmethoden.

 

Lees hier wat onze kinderfysiotherapeut voor jouw kind kan betekenen.

 

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder
Fysiotherapie

Schouderklachten: langdurig en complex

Blog:Schouderklachten: langdurig en complex Schouderklachten zijn vaak langdurige en complexe klachten! De kans is vrij groot dat het herstel langer duurt dan we aanvankelijk hopen. Feit is ook dat hoe langer de klacht

Lees verder