Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Nekpijn bij kinderen: Een groeiend probleem

Blog:
Nekpijn bij kinderen: Een groeiend probleem

In de afgelopen jaren is er een opmerkelijke toename van kinderen die nekpijn ervaren als gevolg van overmatig gebruik van tablets en smartphones. Kinderen spenderen steeds meer tijd aan het spelen van games, kijken van video’s en scrollen door sociale media op hun apparaten. Dit langdurige gebruik kan leiden tot een verhoogde belasting van de nekspieren en gewrichten, wat resulteert in nekpijn en ongemak.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de nekgezondheid van kinderen, omdat langdurige nekpijn hun dagelijkse activiteiten, concentratie op school en algehele welzijn kan beïnvloeden. Gelukkig kan de kinderfysiotherapeut van Fysio-Actief helpen bij het diagnosticeren en behandelen van nekpijn bij kinderen.

 

Maak een afspraak bij de kinderfysiotherapeut

Als ouder is het essentieel om alert te zijn op tekenen van nekpijn bij je kind en indien nodig een afspraak te maken bij een kinderfysiotherapeut. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om een afspraak te regelen:

 1. Observeer de symptomen
  Let op signalen zoals nekpijn, stijfheid, beperkte bewegingsvrijheid, hoofdpijn en vermoeidheid bij je kind. Deze kunnen wijzen op nekproblemen.
 2. Maak een afspraak bij de kinderfysiotherapeut.
  Bij Fysio-Actief werken kinderfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van kinderen met o.a. nekpijn. Vertel hen over de nekpijn van je kind en eventuele andere symptomen die je hebt waargenomen.
 3. Eerste consult
  Tijdens het eerste consult zal de kinderfysiotherapeut een grondige evaluatie uitvoeren om de oorzaak van de nekpijn te bepalen. Zij stelt vragen over de medische geschiedenis van je kind en doet een lichamelijk onderzoek.
 4. Behandelplan en therapie
  Na de evaluatie zal de kinderfysiotherapeut een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van je kind. Dit kan bestaan uit oefeningen, manuele therapie, ergonomische adviezen en andere behandelmethoden.

 

Lees hier wat onze kinderfysiotherapeut voor jouw kind kan betekenen.

 

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Bedrijfsfysiotherapie Bolsward, Joure, Sneek
Fysiotherapie

De schouder

Blog:De Schouder De schouder is een complex gewricht. Het belangrijkste kenmerk van de schouder ligt in zijn extreme bewegingsvrijheid. Geen enkel gewricht in ons lichaam heeft zoveel bewegingsmogelijkheden als de schouder. Tenminste als

Lees verder
Sport

De herfst is begonnen!

Blog:De Herfst is begonnen! De herfst is begonnen! En dat zie en voel je. Kleur veranderen, de temperaturen dalen en de lucht voelt fris aan. Het is een seizoen dat veel mensen aanzet

Lees verder
Fysio-Actief Balanskracht / valpreventie Sneek Bolsward Joure
Fysiotherapie

Als je lichaam ‘klaagt’

Blog:Als je lichaam ‘klaagt’. Onze psychosomatisch fysiotherapeut Willy Mulder vertelt hoe het kan dat je lichaam reageert op bepaalde omstandigheden of situaties die je meemaakt. De oorzaak van lichamelijke klachten zijn namelijk niet

Lees verder
Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder