Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Nekpijn bij kinderen: Een groeiend probleem

Blog:
Nekpijn bij kinderen: Een groeiend probleem

In de afgelopen jaren is er een opmerkelijke toename van kinderen die nekpijn ervaren als gevolg van overmatig gebruik van tablets en smartphones. Kinderen spenderen steeds meer tijd aan het spelen van games, kijken van video’s en scrollen door sociale media op hun apparaten. Dit langdurige gebruik kan leiden tot een verhoogde belasting van de nekspieren en gewrichten, wat resulteert in nekpijn en ongemak.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de nekgezondheid van kinderen, omdat langdurige nekpijn hun dagelijkse activiteiten, concentratie op school en algehele welzijn kan beïnvloeden. Gelukkig kan de kinderfysiotherapeut van Fysio-Actief helpen bij het diagnosticeren en behandelen van nekpijn bij kinderen.

 

Maak een afspraak bij de kinderfysiotherapeut

Als ouder is het essentieel om alert te zijn op tekenen van nekpijn bij je kind en indien nodig een afspraak te maken bij een kinderfysiotherapeut. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om een afspraak te regelen:

 1. Observeer de symptomen
  Let op signalen zoals nekpijn, stijfheid, beperkte bewegingsvrijheid, hoofdpijn en vermoeidheid bij je kind. Deze kunnen wijzen op nekproblemen.
 2. Maak een afspraak bij de kinderfysiotherapeut.
  Bij Fysio-Actief werken kinderfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van kinderen met o.a. nekpijn. Vertel hen over de nekpijn van je kind en eventuele andere symptomen die je hebt waargenomen.
 3. Eerste consult
  Tijdens het eerste consult zal de kinderfysiotherapeut een grondige evaluatie uitvoeren om de oorzaak van de nekpijn te bepalen. Zij stelt vragen over de medische geschiedenis van je kind en doet een lichamelijk onderzoek.
 4. Behandelplan en therapie
  Na de evaluatie zal de kinderfysiotherapeut een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van je kind. Dit kan bestaan uit oefeningen, manuele therapie, ergonomische adviezen en andere behandelmethoden.

 

Lees hier wat onze kinderfysiotherapeut voor jouw kind kan betekenen.

 

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Wat is een chronisch bekkenpijn?

Blog:Wat is een chronisch bekkenpijn? Chronische bekkenpijn is pijn in het buik-en bekkengebied die langer dan 6 maanden bestaat. Het komt voor bij mannen en vrouwen en kan vervelende klachten geven. Bij het

Lees verder
Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder
Oncologie fysio-Actief fysiotherapie Sneek bolsward Joure
Fysiotherapie

Wat is COPD?

Blog:Wat is COPD? COPD is een verzamelnaam van chronische longziektes, waaronder chronische bronchitis en longemfyseem, waarbij de longen en luchtwegen zijn beschadigd. Hierdoor wordt ademen moeilijker. Door ontstekingen in de longen raken de

Lees verder