Hulp bij bekkenklachten

Terugkerende blaasontstekingen. Een zware zwangerschap of bevalling. Verzwakte bekkenbodem spieren. Verzakkingen, ontstekingen en buikoperaties. Het kunnen allemaal oorzaken zijn van pijn in de bekkenregio. Hoe kom je ervan af? 

Wist je dat problemen in het bekkengebied zowel voorkomen bij vrouwen, mannen en kinderen, ongeacht hun leeftijd? Door onze specialisatie kunnen we elke groep gericht helpen.

Masteropleiding bekkenfysiotherapie

Onze bekkenfysiotherapeuten hebben een driejarige Masteropleiding gevolgd om deze klachten te behandelen. Samen met jou wordt er gekeken naar een oplossing op maat. Onze bekkenfysiotherapeuten zijn tevens gespecialiseerd om jou te begeleiden tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Juist ook om klachten te voorkomen.

Hoe uiten bekkenklachten zich?

Bekkenklachten brengen vaak pijn en ongemakken mee:

  • Pijn in de onderrug en/of de onderbuik
  • Pijn en/of bewegingsbeperkingen tijdens zwangerschap en na bevalling
  • Niet te onderdrukken aandrang, ongewild urineverlies 
  • Moeite hebben met plassen en/of ontlasten
  • Steeds terugkerende blaasontstekingen
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijn rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problemen, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasmestoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Pijn voor en na operaties in buik- en bekkengebied

Bekkenfysiotherapie behandeling

Na het bespreken van je klachten, volgt een onderzoek om de oorzaak te bepalen.
Een geregistreerde bekkenfysiotherapeut is opgeleid en bevoegd tot inwendig onderzoek en behandeling. Uiteraard doen we dit alléén na zorgvuldig overleg met jou en als we verwachten daarmee meer duidelijkheid te krijgen.

De bekkenfysiotherapeut helpt jou de bekkenbodem en omliggende spieren bewust te gebruiken en te voelen. Met specifieke oefentherapie wordt de spierfunctie van de bekkenbodem en de stabiliteit rondom de lage rug en bekken verbeterd. Naast het aanleren van juist toiletgedrag en advies over eten en drinken, is er ook aandacht voor ademhaling, ontspanning en het opvangen van buikdruk. Denk hierbij aan bij hoesten en tillen.

Wil je eerst vrijblijvend je vraag voorleggen aan de bekkenfysiotherapeut? Dat kan! Maak dan gebruik van het telefonisch bekkenspreekuur. Dit is elke vrijdag van 11.00-12.00 uur. Je kunt je vraag stellen via telefoonnummer: 06 – 30 87 83 31.

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen? Meld je dan aan voor een intake.

 

Ja, ik plan graag een intake

 

Een team van specialisten staat voor je klaar: