Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Schouderpijn, SAPS nader besproken

Als je op internet zoekt naar schouderpijn, kan het zijn dat de term SAPS een keer voorbij is gekomen. SAPS staat voor Sub Acromiaal Pijn Syndroom, oftewel schouderpijn onder het schouderdak. Dit komt per jaar bij ongeveer 23 op de 1000 mensen voor die schouderpijn ervaren. 

Deze pijn kan verschillende oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met de rotator cuff, dit zijn de spieren die de schouder onder andere controleren en coördineren in de bewegingen. Dit zijn er in totaal vier. De aanhechtingen van deze spieren zijn iets verschillend van elkaar waardoor wij goed kunnen bepalen welke spier of pees is aangedaan.

Een probleem van een van deze spieren kan komen door overbelasting, repetitieve bewegingen, een trauma of door een acute sportblessure. Veelal zien we deze blessure bij bovenhandse sporters ontstaan, maar ook bij kappers, interieurverzorgers of mensen die veel met de armen werken.

Ook zit er bij de aanhechtingen van deze spieren nog een slijmbeurs. Deze kan door overbelasting geïrriteerd raken waardoor er vocht en zwelling kan ontstaan. Hierdoor wordt de ruimte bij dit gewricht, waar de pezen langs bewegen, kleiner en kan dit uiteindelijk pees irritatie gaan geven.

Gerichte fysiotherapeutische behandeling kan ervoor zorgen dat de gehele schoudergordel weer op een juiste manier gaat functioneren zodat de pijnklachten af kunnen nemen. Daarnaast is het ook van belang dat u, als cliënt, zelf bezig gaat met oefeningen of verbetering van de houding of techniek, zodat de klachten niet weer terug kunnen keren.

Hoe u dit precies moet doen, kan uw fysiotherapeut u prima vertellen. Neem contact met ons op voor het bespreken van de juiste diagnose en behandeling. www.fysio-actief.nl 

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder
Fysiotherapie

Schouderklachten: langdurig en complex

Blog:Schouderklachten: langdurig en complex Schouderklachten zijn vaak langdurige en complexe klachten! De kans is vrij groot dat het herstel langer duurt dan we aanvankelijk hopen. Feit is ook dat hoe langer de klacht

Lees verder