Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Schouderklachten: langdurig en complex

Blog:
Schouderklachten: langdurig en complex

Schouderklachten zijn vaak langdurige en complexe klachten! De kans is vrij groot dat het herstel langer duurt dan we aanvankelijk hopen. Feit is ook dat hoe langer de klacht al aanwezig is, hoe meer dit in het systeem is in-geleerd en hoe uitdagender het is om dit weer te her-programmeren.

 

Pijn

Mensen met schouderklachten ervaren vaak wisselende periodes met pijnklachten. Soms zijn ze zo heftig aanwezig dat er zelfs in rust momenten en tijdens het slapen klachten worden ervaren. En soms is dit ook niet meer het geval. Dan is het juist tijdens een activiteit of beweging. Bijvoorbeeld iets uit een hoog kastje weg pakken of de was op de waslijn hangen. 

 

Voldoende slaap helpt

Op deze schouderklachten zijn veel verschillende factoren van belang die ervoor zorgen dat de klachten blijven bestaan, maar dus ook factoren die ervoor kunnen zorgen dat deze klachten weer kunnen verdwijnen. Denk hierbij aan factoren zoals de houding, de mate van stress die we ervaren en repeterende bewegingen. Maar denk hierbij ook aan slaap. Onze slaap is van groot belang in onze algemene fitheid en hoe we ons voelen. Onderzoek hiernaar heeft aangetoond dat als wij een goed slaapritme hebben en de kwaliteit van onze slaap goed is we dan zowel fysiek als mentaal beter belastbaarheid zijn. Een van de voordelen is dat ons pijndempende mechanisme dan ook in staat is om pijn beter te remmen en ons daardoor beter te laten bewegen en functioneren. 

 

Meerdere disciplines inzetbaar

Bij Fysio-Actief werken we heel goed met elkaar samen om zo voor een optimaal mogelijk resultaat te gaan. Zo hebben we een aantal therapeuten bij ons werken die gespecialiseerd zijn in de behandeling van schouderklachten en kunnen we ook goed gebruik maken van de kennis van andere disciplines, zoals de psychosomatisch fysiotherapeut als er sprake is van duidelijke stressoren welke de klacht in stand zou kunnen houden. Maar er valt ook te denken aan de manueel therapeut die de vaardigheden heeft om een gewricht te mobiliseren en daarmee te helpen in een juist bewegingspatroon.

 

Behandeltraject

Kom je bij ons in de praktijk vanwege schouderklachten, of een andere klacht, dan kijken we samen naar de meest optimale behandeling. Bij de intake bespreken we de factoren die van invloed zijn op het ontstaan van de klachten, maar ook de factoren die de klachten in stand houden. Hierna doen we een lichamelijk onderzoek om te beoordelen hoe de schouder beweegt en welke bewegingspatronen goed zijn en welke verstoord zijn. Dit bespreken we en we geven uitleg. Daarna bepalen we samen de doelen en maken we een stappenplan om dit doel te behalen. Dit kan b.v. zijn om weer te kunnen volleyballen, maar het kan ook zijn om weer pijnvrij de jas aan te kunnen trekken. Het uiteindelijke doel dat we proberen te bereiken is afhankelijk van de persoon en wordt daarom ook zo specifiek mogelijk gemaakt.

Het herstel van een schouderklachten is vaak een langdurig traject. Neem daarom ook de tijd om te herstellen van de schouderblessure en accepteer dat het een traject wordt, dat niet zomaar klaar is. Doe geduldig en consequent de oefeningen die door je fysiotherapeut worden geadviseerd en probeer daarbij ook zoveel mogelijk de dingen te doen die je daarvoor ook deed. Maar dan de provocerende activiteiten uiteraard in mindere mate.

Lees meer over schouderklachten en onze behandelingen op onze site; Schouderklachten

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder
Fysiotherapie

Schouderklachten: langdurig en complex

Blog:Schouderklachten: langdurig en complex Schouderklachten zijn vaak langdurige en complexe klachten! De kans is vrij groot dat het herstel langer duurt dan we aanvankelijk hopen. Feit is ook dat hoe langer de klacht

Lees verder