Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Schouderklachten – Sneek

Schoulderklachten - Sneek
Last van schouderklachten?

Pijnlijke schouders komen vaak voor, omdat het schoudergewricht een ingewikkeld geheel is van de bovenarm, het schouderblad, het sleutelbeen en de ribbenkast. Schouderklachten kunnen leiden tot problemen bij dagelijkse activiteiten zoals aankleden, slapen en tillen. Gelukkig zijn er meestal oplossingen om de pijn te verminderen en daarom helpen we je graag.

Oorzaken schouderpijn

Jouw fysiotherapeut bepaalt via een gesprek en een lichamelijk onderzoek waar het probleem zit. Een aantal veel voorkomende oorzaken van schouderpijn zijn:

  • Een peesontsteking
  • Een slijmbeursontsteking
  • Overbelasting
  • Schouderinstabiliteit

 

Deze problemen kunnen leiden tot pijn in de schouder, rond de schouderbladen en in de (boven)arm. Ook krachtsverlies en tintelingen of doofheid naar de nek, bovenarm, elleboog of vingers kunnen voorkomen.

fysiotherapie schouder Sneek Joure Bolsward

Onlangs hebben onze fysiotherapeuten enkele blogs geschreven met betrekking tot Schouderpijn. Wat is schouderpijn nou precies? Ook vertellen ze meer over de term SAPS. Misschien wel eens van gehoord? SAPS oftewel schouderpijn onder het schouderdak. Je kunt hier meer over lezen in onderstaande blogs:

Schouderpijn wat is dat precies

Schouderpijn SAPS nader besproken

 

Hoe kunnen we je behandelen in Sneek?

Bij de behandeling van schouderproblemen wordt er gekeken naar de oorzaak en op basis daarvan maakt jouw fysiotherapeut een behandelplan. Dit plan wordt vervolgens met jou besproken en kan bijvoorbeeld bestaan uit behandelingen of specifieke oefeningen die je moet doen. De aanpak kan variëren afhankelijk van het onderzoek en de bevindingen van de fysiotherapeut.

 

Specialistische kennis bij schouderklachten

Onze praktijk in Sneek biedt diverse specialisaties, waardoor je makkelijk toegang hebt tot alle disciplines. Rianne Osinga is een fysiotherapeut met een specialisatie in schouderproblemen en is aangesloten bij het Schoudernetwerk Friesland.

Denk aan:

 

Rianne Osinga is schoudergespecialiseerd fysiotherapeut en aangesloten bij het Schoudernetwerk Friesland. Dit netwerk werkt nauw samen met orthopeden in de regio. Zo’n 70% van de schouderpatiënten die bij de schouderorthopeed komt wordt conservatief (= zonder operatie) door deze schoudergespecialiseerde fysiotherapeut behandeld. De behandeling bestaat vaak uit het aanleren van de juiste stand en beweging van de schouder door actieve oefentherapie. Indien nodig kan er sport-specifiek worden getraind, afhankelijk van het doel van de behandeling. Door kennisoverdracht onder behandelaars en een intensief samenwerkingsverband met orthopeden kan de schoudergespecialiseerde fysiotherapeut van Fysio-Actief hoogwaardige zorg leveren voor patiënten met schouderpijn.

 

Heb jij schouderklachten?

En ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder