Wat te doen bij (chronische) pijnklachten?

Al jarenlang zoek je naar een behandeling die jou van die vervelende pijnklachten af helpt. De meeste oplossingen werken maar tijdelijk. Of zelfs helemaal niet. Ook uit talloze medische onderzoeken blijkt dat er geen duidelijke oorzaak te vinden is. Gespecialiseerde fysiotherapie kan uitkomst bieden.

Misschien is je ook wel eens gevraagd of er een psychische oorzaak is. Maar dat kan toch niet? Je voelt de pijn immers echt in je lichaam. De pijn zit in je rug, nek, schouders, hoofd, of waar dan ook. De pijn is gewoon écht. 

Dat klopt, de pijn zit in je lichaam. Echter is chronische pijn (pijn die langer dan drie maanden aanhoudt) zo complex, dat deze kan leiden tot psychische klachten. Je krijgt bijvoorbeeld last van verminderde concentratie, rusteloosheid, slapeloosheid en vermoeidheid. De gespecialiseerde therapeuten van Fysio-Actief kunnen je hierbij helpen. En dat kan voor jou een groot verschil maken. 

Hoe kunnen we chronische pijnklachten behandelen?

Jouw behandeling is afhankelijk van de oorzaak van je klachten. We starten met het inzichtelijk maken van het probleem. Dit gebeurt onder andere met pijneducatie. Daarna stemt onze gespecialiseerde fysiotherapeut de beste behandeling met je af. Deze is altijd gericht op het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam. Vervolgens krijg jij gerichte oefeningen, zoals: 

  • Het gedoseerd opbouwen van belasting (graded activity)
  • Pijnacceptatie en de belemmeringen die deze (nu nog) oplevert (ACT) 
  • Ademhalingsoefeningen
  • Ontspanningstechnieken

En je krijgt adviezen mee die je helpen om je klachten te beïnvloeden. Soms zetten we ook kracht en conditie oefeningen in, afhankelijk van wat jij wilt bereiken. 

Doorbreek je pijnpatroon

Chronische pijn is complexe klacht. Het kan steeds meer grip krijgen op jouw belastbaarheid en je omgeving. Blijf hier niet mee rondlopen, maar doorbreek deze vicieuze cirkel met de hulp van Fysio-Actief. 

Weten hoe je van die chronische pijn afkomt?

Meld je aan voor een intake

 

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten [met foto therapeuten]