Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Etalagebenen

Etalagebenen
Verlichting van claudicatio of etalagebenen

Bij claudicatio voeren de slagaders in je benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die je gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Het zuurstoftekort veroorzaakt de pijn in je been. 

Etalagebenen ontstaan vaak door: roken, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht, weinig lichaamsbeweging of diabetes mellitus (suikerziekte). Ook aanleg en leeftijd spelen een rol.

 

Hoe kunnen we je helpen bij claudicatio?

De fysiotherapeut bespreekt jouw klachten en met name de (beperkte) bewegingsmogelijkheden. We maken daarbij gebruik van een aantal vragenlijsten. Onze belangrijkste rol is het ondersteunen van jouw levenswijze. Daarnaast starten we met een looptraining waarbij je looptechniek wordt verbeterd. Voor het vaststellen van jouw maximale loopafstand en conditie, doe je een test op de loopband. 

 

Positieve effecten met looptraining

We herhalen dit onderzoek gedurende de trainingsperiode regelmatig. Zo bepalen we het effect van de looptraining. Met de resultaten van de looptest en jouw klachtenpatroon, stellen we samen met jou een persoonlijk trainingsschema op. 

De eerste weken word je intensief begeleid, zo’n twee tot drie keer per week. Het trainingsschema bestaat niet alleen uit lopen. Ook fietsen, spierversterkende oefeningen en scholing van het looppatroon komen aan bod. Hierbij is de gouden regel: door de pijn heen bijten. 

Na een tijdje bouwen we de begeleiding langzaam af. Nu ga je zelfstandig trainen met een trainingsschema. Voor het beste resultaat is het belangrijk om dit trainingsschema elke dag te volgen. Uiteraard helpt een gezonde leefstijl ook! 

 

Aangesloten bij Chronisch Zorgnet (voorheen claudicationet)

Fysio-Actief is aangesloten bij ClaudicatioNet Een landelijk netwerk waar alle vaatchirurgen én gespecialiseerde fysiotherapeuten bij betrokken zijn.

 

Meer weten? Meld je aan voor een intake: