Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)
Ondersteuning bij het veranderen van je leefstijl

Bijna de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder heeft op dit moment overgewicht. Deze groep wordt nog steeds groter. Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Dat kan leiden tot forse gezondheidsrisico’s. Vaak hebben mensen met overgewicht er al van alles aan gedaan om gewicht te verliezen, maar blijkt het moeilijk om dit vol te houden. Door uw leefstijl te veranderen kun je blijvend gewicht verliezen. Een leefstijlcoach kan helpen keuzes te maken, in actie te komen en te blijven. De leefstijlcoach helpt om een doel te formuleren en om concrete stappen op weg daar naar toe te zetten (bron: ketenzorg Friesland).

Fysio-Actief biedt de mogelijkheid om het COOL programma te volgen. Het programma, dat wordt gegeven door onze leefstijlcoach, duurt twee jaar en bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken. Tijdens de bijeenkomsten staan alle factoren met betrekking tot leefstijl centraal; zoals voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning.

 

Tabel 1: Opzet COOL programma
2019_ 1510 GLI Tabel 1

Wanneer mag je meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het COOL programma als je:

  • 18 jaar of ouder bent
  • overgewicht hebt (BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten
  • of als je ernstig overgewicht hebt (BMI hoger dan 30)

Informeer bij jouw huisarts of praktijkondersteuner of je in aanmerking komt voor het leefstijlprogramma. Een verwijzing is nodig om te kunnen starten.

Vergoeding van de zorgverzekeraar

Je kunt kosteloos deelnemen aan het COOL programma. Het wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op jouw eigen risico. De deelname is echter niet vrijblijvend. Er wordt verwacht dat je alle sessies aanwezig bent en ook thuis actief aan de slag gaat.

Voor vragen over de gecombineerde leefstijl interventie kun je contact opnemen met onze leefstijlcoach: gli@fysio-actief.nl