Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Stoelyoga voor Parkinson Patiënten

Stoelyoga voor Parkinson
Stoelyoga voor Parkinsonpatiënten: Een zittende weg naar beweging en welzijn

Parkinson is een neurologische aandoening die samenhangt met motorische problemen zoals stijfheid, beven en evenwichtsproblemen. Voor mensen die leven met Parkinson kan lichaamsbeweging een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de algehele kwaliteit van het leven. Stoelyoga bij Fysio-Actief in Bolsward en Sneek biedt een veilige en effectieve manier voor Parkinsonpatiënten om te genieten van de voordelen van lichaamsbeweging en yoga, zelfs met beperkte mobiliteit. In ons blog lees je wat de voordelen zijn van stoelyoga bij Parkinsonpatiënten en waarom het een waardevolle aanvulling kan zijn op een behandelplan.

Stoelyoga draagt o.a. bij aan:

1. Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit
Stoelyoga maakt gebruik van zachte bewegingen en stretches die specifiek gericht zijn op het verminderen van stijfheid en het vergroten van de flexibiliteit. Door regelmatig stoelyoga te beoefenen, kunnen Parkinsonpatiënten de bewegingsvrijheid in hun gewrichten vergroten en de flexibiliteit van hun revalidatie verbeteren. Dit kan op zijn beurt het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en de algehele mobiliteit verbeteren.

2. Een positieve invloed op ons lichaam, maar ook op onze hersenen.
Stoelyoga heeft namelijk een gunstig effect op de hersenconditie en kan het geheugen verbeteren. Tijdens(lichte) lichamelijke inspanning heeft ons brein meer zuurstof nodig, wat resulteert in een verhoogde bloedstroom door het lichaam. Hierdoor vertakken de bloedvaten, ook in de hersenen, en krijgen de hersencellen meer zuurstof en kunnen ze afvalstoffen beter afvoeren. Dit draagt letterlijk bij aan de verbetering van de hersenconditie.

Wat veel mensen niet weten, is dat ongeveer een derde van de Parkinsonpatiënten te maken krijgt met depressie. De ziekte heeft dus niet alleen invloed op de motoriek, maar kan ook aanzienlijke gevolgen hebben voor ons psychisch welzijn. Gelukkig speelt stoelyoga bij Fysio-Actief een positieve rol bij het verlichten van deze symptomen. Door te bewegen kunnen we onze gedachten verzetten, en als we ervoor kiezen om dit als een groepsactiviteit te doen, kunnen we tegelijkertijd sociale contacten opbouwen. Dit helpt ons niet alleen om te gaan met de uitdagingen van Parkinson, maar traint ook onze hersenen, verbetert hun conditie en draagt bij aan ons algehele welzijn.

3. Ademhalingstechnieken
Parkinson is een progressieve ziekte, wat betekent dat er een moment kan komen waarop bewegen moeilijk wordt. Aangezien de ziekte zich bij elke persoon op een andere manier manifesteert, kan de mate van moeilijkheden variëren. Hoewel bewegen vanzelfsprekend lijkt, kunnen de symptomen van Parkinson ervoor zorgen dat de hersenen niet goed meewerken. Dit roept de vraag op hoe men toch op een verantwoorde en voldoende manier kan blijven bewegen. Een onverwacht antwoord hierop is stoelyoga in combinatie met Parkinson.

 

Stoelyoga bij Fysio-Actief in Sneek en Bolsward richt zich niet alleen op beweging, maar omvat ook aspecten zoals ademhalingstechnieken, mindfulness en meditatie. Dit maakt het een holistische benadering die gunstig kan zijn voor zowel het lichaam als de geest. Stoelyoga is een aangepaste vorm van yoga die kan worden uitgevoerd terwijl men zit. Dit maakt het een veilige en toegankelijke optie, zelfs als de mobiliteit beperkt is.

Stoelyoga wordt gegeven op onze locaties in Sneek en Bolsward. Meer informatie over Stoelyoga vind je op deze pagina.

Hier kun je ook een gratis proefles aanvragen.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder
Fysiotherapie

Schouderklachten: langdurig en complex

Blog:Schouderklachten: langdurig en complex Schouderklachten zijn vaak langdurige en complexe klachten! De kans is vrij groot dat het herstel langer duurt dan we aanvankelijk hopen. Feit is ook dat hoe langer de klacht

Lees verder