Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:
Gezonder leven met een leefstijlcoach!

Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen? Ga dan aan de slag met onze leefstijlcoach.

 

Voorkomen in plaats van genezen

Van oudsher is zorg meer gericht op genezen in plaats van voorkomen. Leefstijl coaching werkt precies andersom. Het maakt je bewust van jouw leefstijl. Eet je gezond, beweeg je voldoende en hoe zit het met slaap en ontspanning? Samen met de coach zoek je naar de knelpunten en kijk je waaraan je wilt werken.

 

Niks móet, dat is de kracht van leefstijl coaching

De coach laat je zélf nadenken over wat in jouw leven past en waaraan je wilt werken. Ben je bijvoorbeeld niet zo’n sporter, dan zoek je samen naar andere manieren om te bewegen. Wat vaker de trap nemen, boodschappen doen op de fiets of gewoon elke dag een lekkere wandeling. Kleine stapjes hebben al een groot effect.

 

Meerdere sessies mogelijk

Bij Fysio-Actief kun je zelf bepalen hoeveel sessies je wilt doen met een leefstijlcoach. Je kunt individuele sessies doen met een leefstijlcoach of  je kunt er voor kiezen om een volledig leefstijlprogramma te doen van 2 jaar (Gecombineerde Leefstijl Interventie: GLI). Dit traject is veel meer dan alleen het volgen van een beweegprogramma of dieet. Het kost namelijk tijd om ongezonde gewoontes te veranderen in gezond gedrag. Met leefstijl coaching lukt dat. Deelnemers bewegen meer, eten gezonder, slapen beter en hebben minder stress. En het allermooiste is dat mensen dit gedrag na 2 jaar ook echt vasthouden. Ze hebben zelfs geen of minder medicijnen meer nodig. De sessies bestaan uit persoonlijke gesprekken, coaching en groepsbijeenkomsten. Bij Fysio-Actief doen we het leefstijlprogramma COOL.

 

Deze wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 

Kijk voor meer informatie over leefstijl coaching en Geïntegreerde Leefstijl Interventie (GLI) op onze site.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder
Fysiotherapie

Voorkeurshouding bij baby’s

Blog:Voorkeurshouding bij baby’s Rond de 8 weken zie je bij jullie baby ineens een lichte afvlakking bij het hoofdje. Het lijkt net alsof het hoofdje aan de rechterkant platter wordt…. Ook kijkt jullie

Lees verder
Sport

Zomerstopactie!

Fysio-Actief:Zomerstop actie! Blijf in topvorm tijdens de zomerstop! Terwijl de zomer nadert, maken sportclubs zich klaar voor een welverdiende pauze na een seizoen vol actie. Maar het is belangrijk om fit te blijven,

Lees verder