Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

hoofdpijnklachten – Joure

Hoofdpijnklachten - Sneek
Wat kan je doen aan die vervelende hoofdpijn?

Hoofdpijn komt vaak voor en is meestal onschuldig. Toch kan het soms wijzen op een ernstigere aandoening. Daarom is het verstandig om bij aanhoudende klachten eerst een bezoek te brengen aan de huisarts.

 

Hoofdpijn met een serieuze, onderliggende oorzaak

Wil je weten of je te maken hebt met een ernstige vorm van hoofdpijn? Bekijk dan dit overzicht van serieuze/ernstige hoofdpijn.

 

Primaire of secundaire hoofdpijn

Hoofdpijn kan worden onderverdeeld in twee categorieën: primaire en secundaire hoofdpijn. Secundaire hoofdpijn is vaak het gevolg van een blessure of een onderliggende aandoening en kan moeilijk behandeld worden door een fysiotherapeut. Maar bij verschillende vormen van primaire hoofdpijn kan een fysiotherapeut wel helpen.

 

Veel voorkomende soorten primaire hoofdpijn:

  • Spanningshoofdpijn
  • Migraine 
  • Clusterhoofdpijn
  • Cervicogene hoofdpijn (komt ook als secundaire hoofdpijn voor)

Soms komt een mix van verschillende soorten hoofdpijn voor. Bekijk dit uitgebreide overzicht van de verschillende soorten primaire hoofdpijn.

 

Welke behandeling in Joure past bij primaire hoofdpijn?

Nadat het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek hebben plaatsgevonden, zal jouw fysiotherapeut vaststellen welk type hoofdpijn je hebt. We bespreken ook welke factoren hier invloed op hebben. Vervolgens wordt het behandelplan met jou doorgenomen. Afhankelijk van jouw situatie kan dit betekenen dat de therapeut jou behandelt op de behandelbank in Joure, dat je oefeningen moet doen of dat andere acties nodig zijn.

 

Heb je last van hoofdpijn?

En ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Neem dan contact op voor een intakegesprek met onze fysiotherapeut in Joure.

Meer lezen?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder