Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Schouderklachten – Bolsward

Schoulderklachten - Bolsward
Last van schouderklachten?

Het komt regelmatig voor dat mensen last hebben van schouderklachten. Dit komt doordat de schouder een complex gewricht is dat bestaat uit verschillende delen, waaronder de bovenarm, het schouderblad, het sleutelbeen en de ribbenkast. Deze klachten kunnen leiden tot pijn en belemmeringen bij dagelijkse activiteiten zoals aankleden, slapen en tillen. Gelukkig zijn er vaak behandelingen mogelijk om de klachten te verlichten, en daarom staan we graag voor je klaar om je te helpen.

Oorzaken schouderpijn

Jouw fysiotherapeut bepaalt via een gesprek en een lichamelijk onderzoek waar het probleem zit. Een aantal veel voorkomende oorzaken van schouderpijn zijn:

  • Een peesontsteking
  • Een slijmbeursontsteking
  • Overbelasting
  • Schouderinstabiliteit

Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan in de schouder, rond de schouderbladen en in de (boven)arm, evenals krachtsverlies en tintelingen of doofheid in de nek, bovenarm, elleboog of vingers.

fysiotherapie schouder Sneek Joure Bolsward

Onlangs hebben onze fysiotherapeuten enkele blogs geschreven met betrekking tot Schouderpijn. Wat is schouderpijn nou precies? Ook vertellen ze meer over de term SAPS. Misschien wel eens van gehoord? SAPS oftewel schouderpijn onder het schouderdak. Je kunt hier meer over lezen in onderstaande blogs:

Schouderpijn wat is dat precies

Schouderpijn SAPS nader besproken

 

Hoe kunnen we je behandelen in Bolsward?

De aanpak van schouderproblemen kan variëren afhankelijk van het onderzoek van jouw fysiotherapeut. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut een plan op en bespreekt dit met jou. Dit kan inhouden dat je behandeld wordt of dat je specifieke oefeningen moet doen.

 

Specialistische kennis bij schouderklachten

In onze praktijk in Bolsward hebben we verschillende specialisaties beschikbaar, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot diverse disciplines. Rianne Osinga is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in schouderproblemen en maakt deel uit van het Schoudernetwerk Friesland.

Denk aan:

 

Rianne Osinga is schoudergespecialiseerd fysiotherapeut en aangesloten bij het Schoudernetwerk Friesland. Dit netwerk werkt nauw samen met orthopeden in de regio. Zo’n 70% van de schouderpatiënten die bij de schouderorthopeed komt wordt conservatief (= zonder operatie) door deze schoudergespecialiseerde fysiotherapeut behandeld. De behandeling bestaat vaak uit het aanleren van de juiste stand en beweging van de schouder door actieve oefentherapie. Indien nodig kan er sport-specifiek worden getraind, afhankelijk van het doel van de behandeling. Door kennisoverdracht onder behandelaars en een intensief samenwerkingsverband met orthopeden kan de schoudergespecialiseerde fysiotherapeut van Fysio-Actief hoogwaardige zorg leveren voor patiënten met schouderpijn.

 

Heb jij schouderklachten?

En ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder