Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Rugklachten – Joure

Rugklachten - Joure
Last van je rug?

Veel mensen hebben last van lage rugpijn, wat een veelvoorkomende klacht is die bijna iedereen wel eens ervaart. Meestal verbetert de pijn binnen drie weken, maar soms kan het langer aanhouden of zelfs erger worden.

Gelukkig is in 95% van de gevallen geen sprake van ernstige weefselschade of andere serieuze problemen. Desondanks wil je natuurlijk graag van de pijn en beperking af. Ons team in Joure staat voor je klaar om je te helpen weer pijnvrij te kunnen bewegen.

 

Welke rugklachten heb je?

Er zijn verschillende gradaties van lage rugpijn en de symptomen kunnen variëren bij mensen met klachten in de onderrug. Als je één van de onderstaande klachten ervaart, is de kans groot dat het probleem zich bevindt in je onderrug.

 • Zeurende of stekende pijn in de lage rug
 • Pijn in de billen
 • Uitstralende pijn of tintelingen naar één of beide benen
 • Moeite met bukken, lang staan, zitten of lopen
 • Verminderde kracht in de benen
 • Een zwak gevoel in de onderrug / lage rug
 • Problemen met slapen

Herken je een of meerdere van deze klachten? Dan kunnen we je waarschijnlijk goed helpen.

 

Hoe gaan we met jouw lage rugklachten aan de slag bij Fysio-Actief in Joure?

Bij het aanpakken van jouw lage rugklachten nemen onze therapeuten een breed perspectief in acht. We willen graag begrijpen waar de pijn of beperking vandaan komt en daarom starten we met een intakegesprek en vervolgens een onderzoek. We bespreken ook jouw doelen en wat je in de toekomst weer pijnvrij wilt kunnen doen. Op basis hiervan stellen we gezamenlijk een behandelplan op.

fysio helpt bij rugklachten in Sneek

 

Specialistische kennis van Fysio-Actief in Joure bij onderrug klachten.

Binnen onze praktijk beschikken wij over diverse specialisaties, waardoor we jou kunnen koppelen aan de collega met de juiste kennis en ervaring om jouw onderrug klachten zo effectief mogelijk te behandelen. Bovendien onderhouden we nauw contact met Podotherapie Friesland.

De volgende expertisegebieden zijn binnen onze praktijk in Joure vertegenwoordigd:

Soms is een afwijkende stand van de voeten de oorzaak van rugklachten. Fysio-Actief werkt vanuit alle locaties samen met Podotherapie Friesland.

 

Fabels & feiten

Er bestaan nogal wat misverstanden over lage rugpijn, we zetten de fabels en feiten voor je op een rij.

Fabel: Bewegen maakt mijn lage rugpijn erger, toch?
Feit: bewegen is het beste medicijn. Blijven bewegen (en werken) is doorgaans beter voor het herstel en het voorkomen van nieuwe rugklachten dan op bed blijven liggen.

Fabel: Ik moet oefeningen vermijden, al helemaal met gewichten
Feit: De wetenschap heeft aangetoond dat oefeningen juist kunnen helpen om te herstellen, ook het doen van oefeningen met gewichten!
Het maakt eigenlijk niet uit welke oefening je doet, als je het maar doet!

Fabel:  Een scan of röntgenfoto van de lage rug is nodig om te weten wat er scheelt
Feit: Eigenlijk heeft dit geen zin behalve als je denkt dat de lage rugpijn wordt veroorzaakt door een bepaalde oorzaak, bijvoorbeeld vallen. In andere gevallen creëert een scan of röntgenfoto vaak meer onrust dan rust.

Fabel:  Lage rugpijn betekent dat er iets kapot is
Feit: De hoeveelheid pijn die iemand voelt, heeft bijna nooit te maken met de ernst van de schade in de rug. Pijn gaat veel meer over hoe ‘bedreigd’ iemand zich voelt. Pijn is op zichzelf geen reden tot zorg. Houdt de lage rugpijn langer aan, ga dan naar de huisarts of fysiotherapeut.

Fabel: Lage rugpijn heeft altijd een concrete oorzaak
Feit: Er is ontzettend veel onderzoek gedaan naar rugpijn. Toch is vaak niet duidelijk wat de concrete oorzaak is.  Pijn kan ook optreden zonder duidelijke reden – en ook ‘zomaar’ weer weg zijn.

 

Advies van onze fysio in Joure bij lager rugklachten.

 1. Ondanks de pijn is het belangrijk om zoveel mogelijk je dagelijkse bezigheden voort te zetten en niet de hele dag op de bank of in bed te blijven liggen. 
 2. Blijf in beweging en probeer je activiteiten geleidelijk aan weer op te pakken, afgewisseld met rustperiodes. Hierdoor herstel je sneller. 
 3. Vermijd drukte en stress en pas eventueel je werkzaamheden tijdelijk aan, maar zorg wel dat je blijft werken.
 4. Als de pijn te hevig is, kunnen pijnstillers helpen om de pijn te verlichten. Overleg hierover altijd met je huisarts. 
 5. Bedenk dat beweging kan bijdragen aan het herstel van rugklachten, dus blijf actief en luister naar je lichaam.

 

Blog lage rugklachten: Bestaat er een juiste zit- of tilhouding?

Blog lage rugklachten: Voorkom lage rugklachten door een juiste zithouding.

We hebben onlangs een blog geschreven over de invloed van de juiste tilhouding op lage rugklachten. In deze blog wordt het onderwerp ‘houding’ besproken en worden er handige voorbeelden gebruikt om uit te leggen hoe je lage rugklachten kunt voorkomen bij het tillen van zware voorwerpen of bij langdurig computergebruik. De blog bevat ook een kort overzicht van de juiste houding.

De blog over de juiste zit- tolhouding kun je hier lezen.

Bestaat er een juiste zit- of tilhouding?

 

Een afspraak maken in Bolsward?

Heb jij rugklachten en wil je behandeld worden in Sneek? Meld je dan aan voor een intakegesprek bij onze fysiotherapeuten in Sneek.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder