Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Hoofdpijnklachten – Sneek

Hoofdpijnklachten - Sneek
Wat kan je doen aan die vervelende hoofdpijn?

Veel mensen hebben weleens last van hoofdpijn. Gelukkig is het meestal geen ernstige aandoening. Maar soms kan het wijzen op een serieuze onderliggende oorzaak. In dat geval is het verstandig om eerst langs de huisarts te gaan.

 

Hoofdpijn met een serieuze, onderliggende oorzaak

Wil je weten of je te maken hebt met een ernstige vorm van hoofdpijn? Bekijk dan dit overzicht van serieuze/ernstige hoofdpijn.

 

Primaire of secundaire hoofdpijn

Er zijn twee soorten hoofdpijn: primaire en secundaire hoofdpijn. Secundaire hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door een onderliggende aandoening of blessure en is doorgaans lastiger te behandelen door een fysiotherapeut. Bij verschillende vormen van primaire hoofdpijn kan de fysiotherapeut echter wel uitkomst bieden. 

 

Veel voorkomende soorten primaire hoofdpijn:

  • Spanningshoofdpijn
  • Migraine 
  • Clusterhoofdpijn
  • Cervicogene hoofdpijn (komt ook als secundaire hoofdpijn voor)

Soms komt een mix van verschillende soorten hoofdpijn voor. Bekijk dit uitgebreide overzicht van de verschillende soorten primaire hoofdpijn.

 

Welke behandeling in Sneek past bij primaire hoofdpijn?

Na het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek zal jouw fysiotherapeut vaststellen welke soort(en) hoofdpijn jij ervaart en welke factoren daarop van invloed zijn. Vervolgens wordt het behandelplan met jou besproken, waarbij de therapeut je kan behandelen op de behandelbank in Sneek, je oefeningen kunt laten doen of andere acties kan ondernemen, afhankelijk van jouw behoeften en omstandigheden.

 

Heb je last van hoofdpijn?

En ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Neem dan contact op voor een intakegesprek met onze fysiotherapeut in Sneek.

Meer lezen?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder