Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Hoofdpijnklachten – Bolsward

Hoofdpijnklachten - Bolsward
Wat kan je doen aan die vervelende hoofdpijn?

De meeste mensen hebben weleens last van hoofdpijn. Gelukkig is het in de meeste gevallen niet ernstig. Als de klachten echter blijven aanhouden, kan het zijn dat er een serieuze oorzaak onder ligt. Het is dan verstandig om eerst naar de huisarts te gaan voor een diagnose.

Hoofdpijn met een serieuze, onderliggende oorzaak

Wil je weten of je te maken hebt met een ernstige vorm van hoofdpijn? Bekijk dan dit overzicht van serieuze/ernstige hoofdpijn.

 

Primaire of secundaire hoofdpijn

Primaire en secundaire hoofdpijn zijn de twee belangrijkste categorieën. Secundaire hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door een blessure of een andere aandoening en is moeilijker te behandelen door een fysiotherapeut. Bij verschillende vormen van primaire hoofdpijn kan de fysiotherapeut echter wel degelijk helpen.

 

Veel voorkomende soorten primaire hoofdpijn:

  • Spanningshoofdpijn
  • Migraine 
  • Clusterhoofdpijn
  • Cervicogene hoofdpijn (komt ook als secundaire hoofdpijn voor)

Soms komt een mix van verschillende soorten hoofdpijn voor. Bekijk dit uitgebreide overzicht van de verschillende soorten primaire hoofdpijn.

 

Welke behandeling in Bolsward past bij primaire hoofdpijn?

Jouw fysiotherapeut zal na het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek bepalen welk type hoofdpijn aanwezig is en welke factoren hier invloed op hebben. Het behandelplan wordt vervolgens met jou besproken. Afhankelijk van jouw specifieke situatie kan dit betekenen dat de therapeut jou op de behandelbank in Bolsward behandelt, dat je zelf oefeningen moet doen of dat andere maatregelen nodig zijn.

 

Heb je last van hoofdpijn?

En ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Neem dan contact op voor een intakegesprek met onze fysiotherapeut in Bolsward.

Meer lezen?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder