Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Hoofdpijnklachten – Bolsward

Hoofdpijnklachten - Bolsward
Wat kan je doen aan die vervelende hoofdpijn?

De meeste mensen hebben weleens last van hoofdpijn. Gelukkig is het in de meeste gevallen niet ernstig. Als de klachten echter blijven aanhouden, kan het zijn dat er een serieuze oorzaak onder ligt. Het is dan verstandig om eerst naar de huisarts te gaan voor een diagnose.

Hoofdpijn met een serieuze, onderliggende oorzaak

Wil je weten of je te maken hebt met een ernstige vorm van hoofdpijn? Bekijk dan dit overzicht van serieuze/ernstige hoofdpijn.

 

Primaire of secundaire hoofdpijn

Primaire en secundaire hoofdpijn zijn de twee belangrijkste categorieën. Secundaire hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door een blessure of een andere aandoening en is moeilijker te behandelen door een fysiotherapeut. Bij verschillende vormen van primaire hoofdpijn kan de fysiotherapeut echter wel degelijk helpen.

 

Veel voorkomende soorten primaire hoofdpijn:

  • Spanningshoofdpijn
  • Migraine 
  • Clusterhoofdpijn
  • Cervicogene hoofdpijn (komt ook als secundaire hoofdpijn voor)

Soms komt een mix van verschillende soorten hoofdpijn voor. Bekijk dit uitgebreide overzicht van de verschillende soorten primaire hoofdpijn.

 

Welke behandeling in Bolsward past bij primaire hoofdpijn?

Jouw fysiotherapeut zal na het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek bepalen welk type hoofdpijn aanwezig is en welke factoren hier invloed op hebben. Het behandelplan wordt vervolgens met jou besproken. Afhankelijk van jouw specifieke situatie kan dit betekenen dat de therapeut jou op de behandelbank in Bolsward behandelt, dat je zelf oefeningen moet doen of dat andere maatregelen nodig zijn.

 

Heb je last van hoofdpijn?

En ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Neem dan contact op voor een intakegesprek met onze fysiotherapeut in Bolsward.

Meer lezen?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Wat is een chronisch bekkenpijn?

Blog:Wat is een chronisch bekkenpijn? Chronische bekkenpijn is pijn in het buik-en bekkengebied die langer dan 6 maanden bestaat. Het komt voor bij mannen en vrouwen en kan vervelende klachten geven. Bij het

Lees verder
Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder