Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Etalagebenen – Joure

Etalagebenen - Joure
Verlichting van claudicatio of etalagebenen in Joure

Bij claudicatio ontstaat er tijdens het lopen pijn in de benen doordat de slagaders in de benen te weinig zuurstof aanvoeren voor de spieren. Dit komt door vernauwing van de slagaders.

Roken, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht, gebrek aan lichaamsbeweging en diabetes mellitus (suikerziekte) zijn veelvoorkomende oorzaken van etalagebenen. Aanleg en leeftijd zijn ook belangrijke factoren.

 

Hoe kunnen we je in Joure helpen bij claudicatio?

Tijdens het eerste consult zal de fysiotherapeut jouw klachten en de mate van bewegingsbeperking bespreken. Hierbij maken we gebruik van diverse vragenlijsten. Ons voornaamste doel is om jouw levensstijl te ondersteunen. We beginnen met een looptraining om jouw looptechniek te verbeteren. Om jouw maximale loopafstand en conditie te bepalen, doen we een test op de loopband.

 

Positieve effecten met looptraining

Door regelmatig dit onderzoek te herhalen gedurende de trainingsperiode, kunnen we het effect van de looptraining bepalen. Op basis van de resultaten van de looptest en jouw klachtenpatroon stellen we samen met jou een persoonlijk trainingsschema op.

 

In de eerste weken van de trainingsperiode wordt er intensieve begeleiding gegeven, waarbij je twee tot drie keer per week wordt ondersteund. Het trainingsschema omvat niet alleen looptraining, maar ook fietsen, spierversterkende oefeningen en verbetering van het looppatroon. Het is belangrijk om tijdens deze fase de pijn te verdragen.

 

Na een tijdje zullen we de begeleiding langzaam verminderen. Vanaf dat moment ben je zelf verantwoordelijk voor het volgen van het trainingsschema. Om de beste resultaten te behalen is het belangrijk om het trainingsschema dagelijks te volgen. Een gezonde levensstijl kan ook bijdragen aan een beter herstel.

 

Aangesloten bij Chronisch Zorgnet (voorheen claudicationet)

Fysio-Actief is aangesloten bij ClaudicatioNet Een landelijk netwerk waar alle vaatchirurgen én gespecialiseerde fysiotherapeuten bij betrokken zijn.

 

Meer weten? Meld je aan voor een intake: