Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Etalagebenen – Bolsward

Etalagebenen - Bolsward
Verlichting van claudicatio of etalagebenen in Bolsward

Bij claudicatio ontstaat er een tekort aan zuurstof in de spieren van de benen tijdens het lopen, omdat de slagaders vernauwd zijn. Dit gebrek aan zuurstof veroorzaakt pijn in het been.

Etalagebenen zijn vaak het gevolg van roken, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht, gebrek aan lichaamsbeweging en diabetes mellitus (suikerziekte). Daarnaast spelen aanleg en leeftijd ook een rol.

 

Hoe kunnen we je in Bolsward helpen bij claudicatio?

Bij het eerste consult bespreekt de fysiotherapeut jouw klachten en beperkingen in beweging. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende vragenlijsten. Onze focus ligt op het ondersteunen van jouw manier van leven. Daarnaast starten we met een looptraining waarbij we jouw looppatroon verbeteren. Om jouw maximale loopafstand en conditie vast te stellen, doen we een test op de loopband.

 

Positieve effecten met looptraining

Om het effect van de looptraining te meten, voeren we dit onderzoek gedurende de trainingsperiode regelmatig opnieuw uit. We gebruiken de resultaten van de looptest en jouw klachtenpatroon om samen met jou een individueel trainingsschema op te stellen.

De eerste weken van het trainingsprogramma zijn intensief, waarbij je twee tot drie keer per week begeleid wordt. Het schema omvat meer dan alleen lopen, ook fietsen, spierversterkende oefeningen en het verbeteren van het looppatroon staan op het programma. Belangrijk is om in deze periode door de pijn heen te gaan.

Na verloop van tijd zullen we de begeleiding geleidelijk afbouwen. Vanaf dat moment ben je zelf verantwoordelijk voor het volgen van het trainingsschema. Om de beste resultaten te behalen is het belangrijk om het trainingsschema dagelijks te volgen. Een gezonde levensstijl kan ook bijdragen aan een betere gezondheid.

 

Aangesloten bij Chronisch Zorgnet (voorheen claudicationet)

Fysio-Actief is aangesloten bij ClaudicatioNet Een landelijk netwerk waar alle vaatchirurgen én gespecialiseerde fysiotherapeuten bij betrokken zijn.

 

Meer weten? Meld je aan voor een intake:

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder