Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Aanhoudende pijn – Sneek

Aanhoudende pijn - Sneek
Hoe ga je om met aanhoudende pijn?

Wat betekent aanhoudende pijn precies? Deze term wordt gebruikt wanneer iemand langer dan drie maanden last heeft van een pijnklacht. De pijn kan nog steeds voelbaar zijn, zelfs nadat het beschadigde weefsel is hersteld. In sommige gevallen kan er geen duidelijke oorzaak voor de pijn worden gevonden, maar blijft deze toch aanhouden. In andere gevallen is er zelfs helemaal geen sprake geweest van een blessure, maar blijft de pijn toch aanwezig.

Lichaamsgebieden waarbij aanhoudende pijn veel voorkomt zijn: de lage rug, bekken, nek, knie en heup/lies. Ook peesklachten kunnen vaak ongewenst zeer lang voelbaar blijven.

 

Eén op de vijf heeft aanhoudende pijn

Het is naar schatting zo dat één op de vijf mensen kampt met aanhoudende pijn, wat vaak resulteert in het stoppen of minderen met activiteiten die ze graag doen. Helaas wordt de pijn vaak oncontroleerbaar en dit kan leiden tot gevoelens van onrust en stress.

Mensen die lijden aan aanhoudende pijn kunnen zich vaak zorgen maken over hun toekomst en kwaliteit van leven. Ze hebben misschien al verschillende onderzoeken ondergaan, zoals scans, en hebben veel verschillende diagnoses gehoord. Bijvoorbeeld:

  • een beenlengte verschil
  • scheve wervels
  • een zwak lichaamsgebied
  • degeneratie, lichte artrose of andere factoren enz.

 

Nieuwste wetenschappelijke inzichten

Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de mechanismen achter aanhoudende pijnproblemen. De ontwikkelingen gaan razendsnel en veel zorgverleners zijn nog niet op de hoogte van deze nieuwe wetenschappelijke inzichten. Het blijkt namelijk dat pijn een complex fenomeen is dat door verschillende factoren wordt veroorzaakt. Weefselschade is slechts één stukje van de puzzel. Vooral bij langdurige pijn is weefselschade niet altijd een betrouwbare indicatie voor de toestand van het weefsel. Dit betekent echter niet dat de pijn niet echt is of psychologisch van aard is. De vraag is alleen of de oorzaak van de pijn puur te verklaren is vanuit een anatomische structuur.

Bij Fysio-Actief in Sneek zijn we zeer geïnteresseerd in deze snel ontwikkelende kennis. Mogelijk kunnen deze nieuwe inzichten over pijn een oplossing bieden voor jouw klachten.

Momenteel werken we samen met experts op het gebied van pijn, waaronder pijnspecialisten van het Tjongerschans ziekenhuis, psychologen van Kien en Therapeuticum en verschillende huisartsen die werkzaam zijn bij Jouster Huisartsen Zorg.

 

Wil je meer weten?

Bekijk onderstaande informatie of neem contact met ons op.

 

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Wat is een chronisch bekkenpijn?

Blog:Wat is een chronisch bekkenpijn? Chronische bekkenpijn is pijn in het buik-en bekkengebied die langer dan 6 maanden bestaat. Het komt voor bij mannen en vrouwen en kan vervelende klachten geven. Bij het

Lees verder
Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder