Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Aanhoudende pijn – Bolsward

Aanhoudende pijn - Bolsward
Hoe ga je om met aanhoudende pijn?

Wat bedoelen we met aanhoudende pijn? Deze term wordt gebruikt voor een pijnprobleem dat aanhoudt gedurende meer dan drie maanden. Het komt voor dat de pijn aanwezig blijft, zelfs nadat het natuurlijke weefsel is hersteld. In veel gevallen kan er geen duidelijke schade meer worden gevonden, maar de pijn blijft bestaan. In andere situaties houdt de pijn aan, zonder dat er voorafgaand aan de pijn sprake was van een blessure.

Lichaamsgebieden waarbij aanhoudende pijn veel voorkomt zijn: de lage rug, bekken, nek, knie en heup/lies. Ook peesklachten kunnen vaak ongewenst zeer lang voelbaar blijven.


Eén op de vijf heeft aanhoudende pijn

Naar schatting heeft één op de vijf mensen  last van aanhoudende pijn die vaak oncontroleerbaar wordt, wat kan leiden tot het verminderen of stoppen van activiteiten die men graag doet.

De aanhoudende pijn kan leiden tot onrust en stress, wat nog versterkt wordt door de vele onderzoeken en diagnoses die je mogelijk al hebt ondergaan of hebben gehoord;

  • een beenlengte verschil
  • scheve wervels
  • een zwak lichaamsgebied
  • degeneratie, lichte artrose of andere factoren enz.

 

Nieuwste wetenschappelijke inzichten

Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de mechanismen achter aanhoudende pijnproblemen, waarbij de ontwikkelingen snel gaan. Dit leidt er echter ook toe dat veel zorgverleners nog niet op de hoogte zijn van deze nieuwe wetenschappelijke inzichten. Pijn is namelijk een complex fenomeen dat door verschillende factoren wordt veroorzaakt en weefselschade is daarbij slechts een deel van de puzzel. Vooral als pijn aanhoudt, is het vaak geen betrouwbare indicatie meer voor de toestand van het weefsel. Dat betekent echter niet dat jouw pijn niet echt is of tussen de oren zit. De vraag is alleen of de oorzaak uitsluitend kan worden verklaard vanuit een anatomische structuur.

Bij Fysio-Actief in Bolsward zijn we zeer geïnteresseerd in de snelle ontwikkelingen in de kennis over pijn. Deze nieuwe inzichten bieden mogelijk een oplossing voor jouw klachten.

Momenteel werken we samen met pijnspecialisten vanuit het Tjongerschans ziekenhuis, psychologen vanuit Kien en Therapeuticum en diverse huisartsen die werkzaam zijn bij Jouster Huisartsen Zorg.

 

Wil je meer weten?

Bekijk onderstaande informatie of neem contact met ons op.

 

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder