Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Bekkenfysiotherapie – Sneek

Sneek
Wanneer bekkenfysiotherapie?

Onze bekkenfysiotherapeuten in Sneek zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het gebied van de lage rug, bekken, de lage buikorganen en bekkenbodemspieren. Ze hebben een 3-jarige Master opleiding gevolgd om jouw klacht goed te kunnen beoordelen en behandelen. Samen met jou wordt er gekeken naar een oplossing op maat.

Onze bekkenfysiotherapeuten hebben veel ervaring in het behandelen van problemen in het bekkengebied bij zowel mannen, vrouwen als kinderen. Wanneer je last hebt van onderstaande klachten kan bekkenfysiotherapie een passende oplossing bieden:

  • Niet te onderdrukken aandrang, veel aandrang, ongewild verlies of moeite hebben om te plassen en/of ontlasten
  • Vaak last hebben van blaasontsteking
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problematiek, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasme stoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Voor- en na operaties in buik- en bekkengebied
  • Begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling (ook ter voorkoming van klachten)

 

Bekkenfysiotherapie behandeling in Sneek

De bekkenfysiotherapeut in Sneek helpt je bewust te worden van het gebruik van je bekkenbodem en omliggende spieren. Je bespreekt je klachten en er wordt onderzoek gedaan om de oorzaak te achterhalen. Indien nodig kan de bekkenfysiotherapeut inwendig onderzoek doen en behandelen. Met specifieke oefentherapie wordt de spierfunctie van de bekkenbodem en de stabiliteit rond de lage rug en het bekken verbeterd. Je leert ook over juist toiletgedrag, advies over eten en drinken en hoe om te gaan met ademhaling, ontspanning en opvangen van buikdruk.

 

Wil je meer informatie over bekkenklachten?

Klik hieronder op een van de onderwerpen waarover je meer informatie wilt of neem contact op om een afspraak te maken met onze bekkenfysiotherapeut.

 

Algemeen

Mannen

Vrouwen

Zwangerschap

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder