Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Bekkenfysiotherapie – Sneek

Sneek
Wanneer bekkenfysiotherapie?

Onze bekkenfysiotherapeuten in Sneek zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het gebied van de lage rug, bekken, de lage buikorganen en bekkenbodemspieren. Ze hebben een 3-jarige Master opleiding gevolgd om jouw klacht goed te kunnen beoordelen en behandelen. Samen met jou wordt er gekeken naar een oplossing op maat.

Onze bekkenfysiotherapeuten hebben veel ervaring in het behandelen van problemen in het bekkengebied bij zowel mannen, vrouwen als kinderen. Wanneer je last hebt van onderstaande klachten kan bekkenfysiotherapie een passende oplossing bieden:

  • Niet te onderdrukken aandrang, veel aandrang, ongewild verlies of moeite hebben om te plassen en/of ontlasten
  • Vaak last hebben van blaasontsteking
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problematiek, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasme stoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Voor- en na operaties in buik- en bekkengebied
  • Begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling (ook ter voorkoming van klachten)

 

Bekkenfysiotherapie behandeling in Sneek

De bekkenfysiotherapeut in Sneek helpt je bewust te worden van het gebruik van je bekkenbodem en omliggende spieren. Je bespreekt je klachten en er wordt onderzoek gedaan om de oorzaak te achterhalen. Indien nodig kan de bekkenfysiotherapeut inwendig onderzoek doen en behandelen. Met specifieke oefentherapie wordt de spierfunctie van de bekkenbodem en de stabiliteit rond de lage rug en het bekken verbeterd. Je leert ook over juist toiletgedrag, advies over eten en drinken en hoe om te gaan met ademhaling, ontspanning en opvangen van buikdruk.

 

Wil je meer informatie over bekkenklachten?

Klik hieronder op een van de onderwerpen waarover je meer informatie wilt of neem contact op om een afspraak te maken met onze bekkenfysiotherapeut.

 

Algemeen

Mannen

Vrouwen

Zwangerschap

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder