Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Bekkenfysiotherapie – Bolsward

Bolsward
Wanneer bekkenfysiotherapie?

Als je last hebt van klachten in het gebied van de lage rug, bekken, de lage buikorganen en bekkenbodemspieren, dan kan bekkenfysiotherapie helpen. Onze bekkenfysiotherapeuten in Bolsward hebben een 3-jarige Master opleiding gevolgd om jouw klachten goed te kunnen beoordelen en behandelen. Samen met jou wordt er gekeken naar een oplossing op maat.

Onze bekkenfysiotherapeuten zijn specialisten die bij zowel vrouwen als mannen klachten goed kunnen beoordelen en behandelen. Bij onderstaande klachten in het bekkengebied, kan bekkenfysiotherapie een effectieve behandelmethode zijn.

  • Niet te onderdrukken aandrang, veel aandrang, ongewild verlies of moeite hebben om te plassen en/of ontlasten
  • Vaak last hebben van blaasontsteking
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problematiek, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasme stoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Voor- en na operaties in buik- en bekkengebied
  • Begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling (ook ter voorkoming van klachten)

 

Bekkenfysiotherapie behandeling in Bolsward

Bij de bekkenfysiotherapeut leer je bewust gebruik te maken van je bekkenbodem en omliggende spieren. Na een grondige bespreking van je klachten wordt er onderzoek gedaan om de oorzaak vast te stellen. Als dit nodig is, kan de bekkenfysiotherapeut in Bolsward ook inwendig onderzoek doen en behandelen. Met specifieke oefentherapie wordt de spierfunctie van de bekkenbodem en de stabiliteit rond de lage rug en het bekken verbeterd. Er is ook aandacht voor ademhaling, ontspanning en het opvangen van buikdruk.

 

Wil je meer informatie over bekkenklachten?

Klik hieronder op een van de onderwerpen waarover je meer informatie wilt of neem contact op om een afspraak te maken met onze bekkenfysiotherapeut.

 

Algemeen

Mannen

Vrouwen

Zwangerschap

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder