Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Bekkenfysiotherapie – Bolsward

Bolsward
Wanneer bekkenfysiotherapie?

Als je last hebt van klachten in het gebied van de lage rug, bekken, de lage buikorganen en bekkenbodemspieren, dan kan bekkenfysiotherapie helpen. Onze bekkenfysiotherapeuten in Bolsward hebben een 3-jarige Master opleiding gevolgd om jouw klachten goed te kunnen beoordelen en behandelen. Samen met jou wordt er gekeken naar een oplossing op maat.

Onze bekkenfysiotherapeuten zijn specialisten die bij zowel vrouwen als mannen klachten goed kunnen beoordelen en behandelen. Bij onderstaande klachten in het bekkengebied, kan bekkenfysiotherapie een effectieve behandelmethode zijn.

  • Niet te onderdrukken aandrang, veel aandrang, ongewild verlies of moeite hebben om te plassen en/of ontlasten
  • Vaak last hebben van blaasontsteking
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problematiek, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasme stoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Voor- en na operaties in buik- en bekkengebied
  • Begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling (ook ter voorkoming van klachten)

 

Bekkenfysiotherapie behandeling in Bolsward

Bij de bekkenfysiotherapeut leer je bewust gebruik te maken van je bekkenbodem en omliggende spieren. Na een grondige bespreking van je klachten wordt er onderzoek gedaan om de oorzaak vast te stellen. Als dit nodig is, kan de bekkenfysiotherapeut in Bolsward ook inwendig onderzoek doen en behandelen. Met specifieke oefentherapie wordt de spierfunctie van de bekkenbodem en de stabiliteit rond de lage rug en het bekken verbeterd. Er is ook aandacht voor ademhaling, ontspanning en het opvangen van buikdruk.

 

Wil je meer informatie over bekkenklachten?

Klik hieronder op een van de onderwerpen waarover je meer informatie wilt of neem contact op om een afspraak te maken met onze bekkenfysiotherapeut.

 

Algemeen

Mannen

Vrouwen

Zwangerschap

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder