Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Chronische lage rugklachten

Blog:
Chronische lage rugklachten

Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt fysiotherapie bij Fysio-Actief een effectieve aanpak voor de behandeling en verlichting van chronische lage rugklachten. In deze blog duiken we dieper in op wat chronische lage rugklachten zijn, hoe fysiotherapie kan helpen en wat je kunt verwachten van een fysiotherapeutische behandeling bij Fysio-Actief.

 

Wat zijn chronische lage rugklachten?

Chronische lage rugklachten worden gedefinieerd als rugpijn die langer dan drie maanden aanhoudt. De pijn kan variëren van een constante, zeurende pijn tot scherpe, intense pijnscheuten. Chronische lage rugklachten kunnen het gevolg zijn van verschillende oorzaken, zoals: Spier- en skeletaandoeningen, een trauma, levensstijl en psychologische factoren als stress en angst.

 

De rol van fysiotherapie bij chronische lage rugklachten

Fysiotherapie bij Fysio-Actief kan hulp bieden bij de behandeling van chronische lage rugklachten. Het doel van fysiotherapie is om pijn te verminderen, de functie te verbeteren en verdere schade te voorkomen. Hieronder volgen enkele belangrijke componenten van fysiotherapeutische behandeling:

 

Beoordeling en Diagnose: De fysiotherapeut begint met een grondige evaluatie om de oorzaak van de rugpijn te begrijpen. Dit omvat een medische geschiedenis, lichamelijk onderzoek en soms beeldvorming zoals röntgenfoto’s of MRI’s.

Op Maat Gemaakte Oefenprogramma’s: Specifieke oefeningen worden ontworpen om de spieren te versterken, de flexibiliteit te vergroten en de houding te verbeteren. Dit kan onder andere bestaan uit: Training op de praktijk of een op maat gemaakt oefenprogramma voor thuis.

Inzicht geven in uw klachten: Uitleg geven over de mogelijke oorzaak van de klachten en gezamenlijk op zoek te gaan naar een verklaring voor de aanhoudende klachten.

Handmatige Therapie: Technieken zoals massage, mobilisatie en manipulatie van de wervelkolom kunnen helpen om spierspanning te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en pijn te verlichten.

Pijnmanagement Technieken: Fysiotherapeuten leren patiënten technieken om pijn te beheersen, zoals warmte- en koudetherapie, elektrische stimulatie en ontspanningstechnieken.

 

Conclusie

Chronische lage rugklachten kunnen een grote impact hebben op je leven, maar fysiotherapie biedt hoop en verlichting. Door een combinatie van op maat gemaakte oefeningen, handmatige therapie en ergonomisch advies, helpt fysiotherapie bij het verminderen van pijn, verbeteren van de functionaliteit en voorkomen van toekomstige problemen. Als je last hebt van aanhoudende rugpijn, neem dan contact op met een van onze fysiotherapeuten om een persoonlijk behandelplan te ontwikkelen en de weg naar herstel in te slaan.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder
Fysiotherapie

Schouderklachten: langdurig en complex

Blog:Schouderklachten: langdurig en complex Schouderklachten zijn vaak langdurige en complexe klachten! De kans is vrij groot dat het herstel langer duurt dan we aanvankelijk hopen. Feit is ook dat hoe langer de klacht

Lees verder