Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Wat moet je eten voor het sporten?

Wat moet je eten voor het sporten?

Je vindt het fijn om elke week een aantal keer lekker te sporten. Je bent gek op een goede workout. Maar moet je nu wel of niet wat eten voordat je gaat sporten? Wat kun je nu wel eten en wat moet je juist niet doen? Je wil natuurlijk wel de beste resultaten behalen.

Eet 2 uur voor je gaat sporten

Het is slim om de vuistregel aan te houden dat je 2 uur voordat je gaat sporten nog een goede maaltijd moet eten. Je lichaam heeft namelijk voldoende energie en brandstof nodig om goed te presteren. Maar je wil ook niet met een vol gevoel een rondje gaan hardlopen. Dat voelt niet fijn! Het beste is dus om kort voor het sporten niets meer te eten.

Sport niet met een lege maag

Ben je iemand die zijn bed uit springt en meteen gaat sporten zonder iets te eten? Met een lege maag sporten is eigenlijk niet zo’n goed idee. Je lichaam heeft dan geen energie of brandstof om optimaal te presteren. Als je graag in de ochtend sport is het belangrijk dat je iets kleins eet. De snacks hieronder zijn de beste snacks om de dag mee te beginnen. Hou altijd aan dat je een kleine maaltijd eet om te voorkomen dat je helemaal vol zit.

  • Banaan of een kiwi

Fruit als banaan of kiwi bevat fructose. Dit is een natuurlijke suiker die je lichaam omzet in glucose. Die glucose geeft je lichaam de energie die het nodig heeft om alles uit je workout te halen.

  • Volkoren granen

Volkoren producten geven je lichaam wel een flinke energie boost. Neem dus een broodje voordat je gaat sporten of eet nog een klein bakje met volkoren pasta.

  • Drink voldoende water

Het is belangrijk om gedurende de dag voldoende water te drinken. Water drijft afvalstoffen af en geeft je stofwisseling een boost. Door een paar glazen water te drinken voor je workout heeft je lichaam een  gezonde hoeveelheid vocht voor je begint met sporten. Blijf ook altijd tijdens en na het sporten water drinken om je vochtbalans op peil te houden.

  • Eet een stukje kip

Vind je gegrilde kip lekker? Neem dan een klein stukje kip voor het sporten. Dit is ook goed voor na het sporten.

  • Bakje havermoutpap

Met een klein bakje havermout pap krijg je een boost aan energie en een goede hoeveelheid aan koolhydraten. Dit heeft je lichaam nodig om voldoende energie te krijgen.

  • Pindakaas op een rijstwafel

Smeer eens een rijstwafel met een laagje natuurlijke pindakaas of andere notenboter. Pindakaas of notenboter bevat een flinke hoeveelheid aan eiwitten en gezonde vetten. Eet het wel met mate.

  • Hüttenkäse met honing en fruit

Hüttenkäse is een milde kaas die bekend is onder sporters door het hoge gehalte aan eiwitten. Het draagt bij aan het herstel van je spieren. Breng het op smaak met een beetje honing en fruit.

Eet dit niet voor het sporten

Als je nog gaat sporten is het niet slim om vet eten te nemen. Ook is het slim om frisdrank met koolzuur te laten staan. Kruidig eten en volle roomsauzen kun je ook beter laten staan. Dit geeft je allemaal een vol en opgeblazen gevoel. Dat helpt je juist niet tijdens het sporten.

Bron: fitnessreceptenboek.nl

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder
Fysiotherapie

Voorkeurshouding bij baby’s

Blog:Voorkeurshouding bij baby’s Rond de 8 weken zie je bij jullie baby ineens een lichte afvlakking bij het hoofdje. Het lijkt net alsof het hoofdje aan de rechterkant platter wordt…. Ook kijkt jullie

Lees verder
Sport

Zomerstopactie!

Fysio-Actief:Zomerstop actie! Blijf in topvorm tijdens de zomerstop! Terwijl de zomer nadert, maken sportclubs zich klaar voor een welverdiende pauze na een seizoen vol actie. Maar het is belangrijk om fit te blijven,

Lees verder