Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Gezond snacken na het avond eten: wat eet je dan?

Gezond snacken na het avond eten: wat eet je dan?

Als je ’s avonds na het sporten op de bank ploft wil je soms niets liever dan even iets lekkers snoepen bij je favoriete film of serie. Een zak chips is dan vaak niet een goed (gezond) idee. Maar welke verantwoorde tussendoortjes kun je dan wel nemen? 

Je hoeft geen honger te lijden

Gelukkig hoef je de keuken niet te vermijden of honger te lijden in de avond. Als je de behoefte hebt om te snoepen neem dan een van de onderstaande gezonde snacks. Zo zit je namelijk vol en voorkom je dat je grijpt naar de verkeerde snacks. Een van de beste snacks die je kunt eten is een snack met veel eiwitten. Overdag is het voor veel mensen moeilijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen, terwijl eiwitten zo belangrijk zijn om spiermassa te behouden of op te bouwen.

Eiwitrijke recepten helpen je ook nog eens bij het afvallen doordat je er langer vol van zit. Hoeveel eiwitten hoor je per dag binnen te krijgen? Dat is 0,8 tot 2,2 gram per kilo lichaamsgewicht, dit hangt er ook vanaf hoeveel je sport. Onderstaande verantwoorde snacks kun je gerust nemen in de avond. Zorg er wel voor dat je niet over je dagelijkse calorieën heen gaat.

Een bakje hüttenkäse met groente of fruit

Hüttenkäse is een magere kwark die vol zit met eiwitten Het heeft een neutrale smaak en is supergezond. Dit kan je combineren met groenten of wat fruit. Heerlijke dippen maar.

Rolletje kipfilet en groenten

Doe je groenten als wortel, komkommer of augurk in een rolletje kipfilet of rosbief. Dit zijn gezonde en verantwoorde snack die je altijd kan eten.

Omeletrol

Een ander gezond tussendoortje is van ei omelet rolletjes te maken en dit te beleggen met kipfilet, ham of groente.

Een bakje kwark

Een van de makkelijkste tussendoortjes om te nemen na het avondeten. Het zit vol met eiwitten, vult enorm en is hartstikke gezond. Maak je kwark wat lekkerder met fruit, noten of andere pitten.

Avocado dip

Prak een halve avocado fijn en voeg hier wat peper en knoflook poeder aan toe en citroensap naar smaak. Gebruik het als een groente dip of smeer een plakje kipfilet in met je avocado mengsel.

Komkommer en zalm torentjes

Snij plakjes komkommer en beleg het vervolgens met stukjes gerookte zalm. Zalm is ontzettend hoog in eiwitten en omega 3. Dit zijn leuke snacks voor een feestje of om op tafel te zetten zodat jij gezond kunt snacken na het sporten.

Noten

Noten zitten vol met eiwitten. Daarom zijn ze een gezonde en verantwoorde snack voor na het avond eten.  Een handje noten is een prima snack maar pas er wel mee op dat je niet te veel eet. Noten zijn weer hoog in calorieën.

Wat je ook kan doen is nootjes te gebruiken die in de schil zitten. Denk aan noten als pinda’s, walnoten of pistachenoten zonder toevoegingen. Zo doe je er langer over om de nootjes open te maken en eet je er automatisch minder van.

Volkoren wraps

Besmeer je volkoren wrap eens met hüttenkäse of Griekse yoghurt. Vervolgens doe je daar wat groente op of gebruik je wat plakjes kipfilet of gerookte zalm. Maak er een geheel van, rol de volkoren wrap op en maak er reepjes van.

Banaan havermout koekjes

Havermout zit vol met eiwitten en is heel gezond. De meeste mensen maken er een ontbijt van. Maar wist je al dat je er gezonde koekjes of bananenbrood mee kunt maken?

Prak de banaan fijn, doe hier 50 gram havermout bij en maak er platte schijfjes van en leg deze op de bakplaat met ovenpapier. Bak de koekjes 15 minuten in de oven op 180 graden. Zo heb je heerlijke gezonde en zoete koekjes.

Chiapudding

Wel eens van chiazaad gehoord? Een gezonde manier om veel eiwitten binnen te krijgen. Meng eens 2,5 eetlepel chiazaad met 1,5 eetlepel amandelmelk en laat een nachtje staan. Garneer het met wat fruit, noten, honing en wat cacao.

Groentedip

Als je gek bent op het snacken van groenten zoals wortel, bleekselderij, radijs of komkommer is het heerlijk om een groentedip te maken. Dip je groente in een klein bakje hummus. Gezond snacken na het avond eten was nog nooit zo lekker

Meloen met ham

Het is een bekende snack in veel restaurant en dat is niet voor niets. Snij je meloen eens in stukjes en rol het in Parmaham. Heb je geen Parmaham dan is een normaal plakje ham ook heerlijk.

Gezond snacken na het avond eten was nog nooit zo makkelijk

Nu weet je wat je allemaal kan nemen om gezond te snacken na het avond eten. Het is helemaal niet erg om nog wat te eten in de avond als je maar niet over je dagelijkse calorieën heen gaat.

Bron: fitnessreceptenboek.nl

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Voorkeurshouding bij baby’s

Blog:Voorkeurshouding bij baby’s Rond de 8 weken zie je bij jullie baby ineens een lichte afvlakking bij het hoofdje. Het lijkt net alsof het hoofdje aan de rechterkant platter wordt…. Ook kijkt jullie

Lees verder
Sport

Zomerstopactie!

Fysio-Actief:Zomerstop actie! Blijf in topvorm tijdens de zomerstop! Terwijl de zomer nadert, maken sportclubs zich klaar voor een welverdiende pauze na een seizoen vol actie. Maar het is belangrijk om fit te blijven,

Lees verder
Fysiotherapie

Wat is een chronisch bekkenpijn?

Blog:Wat is een chronisch bekkenpijn? Chronische bekkenpijn is pijn in het buik-en bekkengebied die langer dan 6 maanden bestaat. Het komt voor bij mannen en vrouwen en kan vervelende klachten geven. Bij het

Lees verder
Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder