Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Elke dag wandelen is gezond

Elke dag wandelen is gezond

Is het een goed idee om elke dag te wandelen? Bij de meeste mensen sloopt het er een beetje in. Ze zeggen de sportschool een keertje af na een lange werkdag. Je hebt even geen zin om te sporten. Maar die ene keer niet sporten verandert al snel in een paar weken of maanden. Hoe pak je de draad dan weer op of kom je tot de conclusie dat de sportschool niet bij je past. Dit kan, iedereen is anders. Vind je wandelen wel fijn? Maak daar dan je dagelijkse gewoonte van!

Wil je meer bewegen?

Het staat op het to do lijstje van veel mensen. Als je weer fitter en energieker wil worden is het nu eenmaal nodig dat je wat gaat doen. Meer bewegen is dan ook een essentiële stap die je niet zomaar kunt overslaan. Toch is het voor veel mensen lastig om meer te bewegen naast een drukke baan en een gezin. Je hebt nu eenmaal niet zo veel tijd. Daarom lukt het vaak niet om meer te bewegen.

Ben je klaar met bankhangen en je snaaibuien?

Hang je vaak op de bank met een zak chips of een zakje drop? Iedereen geniet van deze momenten. Maar blijf daar niet in hangen. Anders verandert er niets. Op het moment dat je niet meer lekker in je vel zit is het tijd om te veranderen. Je moet aan de slag.

Nu even geen tijd voor de sportschool?

Je wilt meer gaan bewegen, maar naar de sportschool gaan is soms een grote uitdaging. Misschien kost het je teveel tijd of past het momenteel even niet in je wekelijkse bezigheden. Bedenk dan dat wandelen altijd mogelijk is. Het enige wat je moet doen is je wandelschoenen aan doen.

Waarom ga je niet elke dag wandelen?

Wandelen is een van de makkelijkste manieren om te bewegen. Je wandelt op je eigen tempo en het heeft vele gezondheidsvoordelen: 

 • Je voelt je beter
  Als je regelmatig wandelt weet je dit al, maar een wandeling helpt je om te ontspannen. Je wordt rustiger en je humeur verbetert. Als je een lange werkdag achter de rug hebt laat je de stress van je afglijden en zit je meteen beter in je vel.
 • De kans op chronische ziektes verkleint
  Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die veel wandelen de bloedsuikerspiegel verlagen. Dit is weer van invloed op het krijgen van diabetes type 2.
 • Je verliest gewicht
  Dit is een mooi gezondheidsvoordeel! Door elke dag te wandelen verhoogt je stofwisseling en verbrand je meer calorieën. Dat helpt je weer om fit en energiek te blijven. Ook helpt wandelen met het behouden van je spiermassa zodat je een gespierd en fit lichaam krijgt.
 • Geef je spijsvertering een boost
  Door het wandelen gebruik je dat deel van je lichaam wat je maag en darm kanalen stimuleert. Dit is weer goed voor je spijsvertering.
 • Het helpt tegen gewrichtspijn
  Een dagelijkse wandeling zorgt voor extra bloedtoevoer naar je spieren, ook versterk je de spieren in je lichaam. Als er sprake is van gewrichtspijn helpt een dagelijkse wandeling je om die spiergroepen te versterken zodat je minder last hebt van pijnlijke klachten.
 • Het geeft je immuunsysteem een oppepper
  Doordat je elke dag tijd maakt om te wandelen stimuleer je de bloedtoevoer in je lichaam. Dat helpt je weer om afvalstoffen af te voeren in je lichaam. Zo blijf je gezond en hou je ziektes buiten de deur.
 • Je slaap je beter
  Op het moment dat je elke dag tijd maakt om lekker te bewegen merk je dat je in de avond makkelijker in slaap valt.

Hoe maak je tijd voor een dagelijkse wandeling?

Wandelen is super goed voor je! Het helpt je ook om een fitter en energieker lichaam te krijgen. Als je geen fan bent van de sportschool is het goed om een andere sport te gaan beoefenen. Wandelen is zo laagdrempelig dat het voor iedereen mogelijk is. Maar nu moet je wel weten hoe je hier tijd voor moet vrijmaken. Ik begrijp dat hier het probleem zit. Ik kan natuurlijk niet voor je bepalen wanneer het beste moment is om te wandelen. Dat moet je zelf bepalen.

Tijd maken om te wandelen

Denk nu eens na over je dag. Heb je ergens een kwartier of een half uur tijd over? Vind je het fijn om na je werk te ontspannen door te wandelen. Of lijkt het je juist fijn om de dag op deze manier te beginnen. Het is ook mogelijk om je wandelingen op te delen in kwartiertjes. Zo wandel je een kwartier in de ochtend, een kwartier in je pauze en een kwartier na je werk. Je kunt natuurlijk ook na je avond eten een uur gaan wandelen. Kijk wat jij een prettig moment vindt. Maar maak er wel tijd voor.

Vervang tv kijken voor wandelen

Een andere simpele oplossing is om iets op te geven voor je nieuwe manier van bewegen. Zet je TV gewoon niet aan na het avondeten maar ga wandelen. Spreek met jezelf af dat de TV pas om acht uur aangaat. Maak dan van zeven tot acht uur tijd om te wandelen. Zet je schoenen vast klaar en leg je wandel outfit ook klaar. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk om meteen te vertrekken. Dan weet ik zeker dat je dit gaat doen!

Elke dag wandelen is dus heel goed!

Elke dag wandelen is heel gezond en goed voor je. Nu je weet dat er vele gezondheidsvoordelen aan zitten is het tijd om je wandelschoenen aan te doen en te gaan lopen. Maak er een gewoonte van om voortaan elke dag te wandelen.

Bron: fitnessreceptenboek.nl

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder
Fysiotherapie

Voorkeurshouding bij baby’s

Blog:Voorkeurshouding bij baby’s Rond de 8 weken zie je bij jullie baby ineens een lichte afvlakking bij het hoofdje. Het lijkt net alsof het hoofdje aan de rechterkant platter wordt…. Ook kijkt jullie

Lees verder
Sport

Zomerstopactie!

Fysio-Actief:Zomerstop actie! Blijf in topvorm tijdens de zomerstop! Terwijl de zomer nadert, maken sportclubs zich klaar voor een welverdiende pauze na een seizoen vol actie. Maar het is belangrijk om fit te blijven,

Lees verder