Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

De herfst is begonnen!

Blog:
De Herfst is begonnen!

De herfst is begonnen! En dat zie en voel je. Kleur veranderen, de temperaturen dalen en de lucht voelt fris aan. Het is een seizoen dat veel mensen aanzet tot buitenactiviteiten, zoals hardlopen, fietsen en wandelen. Maar de herfst kan ook onvoorspelbaar weer met zich meebrengen, wat soms het buiten sporten bemoeilijkt. Gelukkig kun je in onze trainingsruimte werken aan je sportieve doelen. Wist je dat het juist zinvol is om krachttraining toe te voegen om je prestaties bij buitensport te verbeteren? In deze blog schrijven we over de voordelen van krachttraining en geven we jullie enkele tips als je begint met krachttraining. 

Train met een programma: Onze trainers helpen je om een krachtschema te maken dat gericht is op jouw doelen en wensen. Er wordt een nul meting gemaakt en door middel van oefeningen, afgestemd op jouw doel, werk je jouw persoonlijke programma af in de sportzaal.

Profiteer van de Expertise: Als je nieuw bent in de fitnesswereld of specifieke doelen hebt, overweeg dan om met een personal trainer te werken. Ze kunnen je één op één helpen met aangepaste programma’s en advies.

Voeg sportspecifieke oefeningen toe: Vraag jouw trainer om geleidelijk aan sportspecifieke oefeningen in je trainingsroutine te integreren. Dit kunnen oefeningen zijn die de bewegingen en spiergroepen nabootsen die in je sport worden gebruikt.

Verbeterde Stabiliteit en Balans: Buitensporten brengen vaak uitdagende omstandigheden met zich mee, zoals oneffen terrein of veranderende weersomstandigheden. Krachttraining helpt bij het opbouwen van stabiliteit en balans, waardoor je minder vatbaar bent voor blessures en beter in staat bent om met onverwachte situaties om te gaan.

Luister naar je Lichaam: Respecteer je lichaam en vermijd overtraining. Vooral als je net begint met krachttraining zal het lichaam moeten wennen aan de nieuwe beweging. Rust en herstel zijn net zo belangrijk als de training zelf. Als je pijn of overmatige vermoeidheid ervaart, pas dan je trainingsintensiteit aan.

 

Voordelen van krachttraining naast je eigen sport:

Verbeteren van Kracht en Uithoudingsvermogen: Krachttraining helpt bij het opbouwen van spierkracht. Deze toename in kracht komt direct van pas bij je eigen sport. Of je nu bergen beklimt, trails rent of lange fietstochten maakt, sterkere spieren betekent dat je minder snel vermoeid raakt en dat je beter in staat bent om te presteren.

Algehele Prestatieverbetering: Krachttraining draagt bij aan je algehele fitheid. Het versterkt niet alleen specifieke spieren, maar ook je algehele fysieke capaciteiten. Dit vertaalt zich in verbeterde prestaties.

Blessurepreventie: Krachttraining is een uitstekende manier om blessures te voorkomen. Door je spieren en gewrichten te versterken, verminder je de kans op overbelasting en letsels. Dit betekent dat je langer en met meer plezier buiten kunt blijven sporten.

Sneller herstel: Na een inspannende buitensportactiviteit kan je lichaam behoefte hebben aan herstel. Sterke spieren herstellen doorgaans sneller, wat betekent dat je sneller klaar bent voor je volgende avontuur.

Onthoud dat consistentie en vastberadenheid cruciaal zijn voor succes bij krachttraining, ongeacht het seizoen. Geniet van je trainingen en veel succes!

 

Ben je een beginnende hardloper of wil je je hardloop prestaties verbeteren? Neem dan eens contact op met onze trainer Bouke Wortman. Hij kan je helpen om je looptechniek te verbeteren. 

 

Sport-Actief Fitness

Sport Performance Training

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder
Fysiotherapie

Voorkeurshouding bij baby’s

Blog:Voorkeurshouding bij baby’s Rond de 8 weken zie je bij jullie baby ineens een lichte afvlakking bij het hoofdje. Het lijkt net alsof het hoofdje aan de rechterkant platter wordt…. Ook kijkt jullie

Lees verder
Sport

Zomerstopactie!

Fysio-Actief:Zomerstop actie! Blijf in topvorm tijdens de zomerstop! Terwijl de zomer nadert, maken sportclubs zich klaar voor een welverdiende pauze na een seizoen vol actie. Maar het is belangrijk om fit te blijven,

Lees verder