Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Ouderenfysiotherapie in Joure

Fysiotherapie voor ouderen in Joure
Geriatriefysiotherapie

Beperkingen in de bewegingsvrijheid kunnen optreden bij het ouder worden of tijdens/na ziekte op oudere leeftijd. Hierdoor kan de beweeglijkheid, conditie, evenwicht en spierkracht verminderen.

 

Wanneer geriatriefysiotherapie?

Onze therapeuten in Bolsward kunnen ondersteunen bij:

  • Het verbeteren van conditie, spierkracht en evenwicht
  • Het verbeteren van dagelijkse activiteiten bijv. bij wassen, aankleden, lopen en fietsen
  • Huishoudelijke activiteiten
  • Verminderen van de kans op vallen, valpreventie.

Maar ook bij diverse aandoeningen als:

 

Parkinson

Parkinson is een complexe aandoening waarbij diverse oorzaken betrokken lijken te zijn. Onze fysiotherapeut in Joure kan je ondersteunen om zo goed mogelijk te blijven functioneren in je dagelijks leven. Het behandelplan is gericht op het verbeteren of behouden van je zelfstandigheid en veiligheid, met focus op het trainen van activiteiten die je in het dagelijks leven tegenkomt.

 

COPD

Bij COPD zijn de longen vaak chronisch ontstoken en/of beschadigd, wat grote gevolgen kan hebben voor jouw leven. Onze gespecialiseerde ouderen fysiotherapeuten in Joure helpen je graag om te bepalen hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. Hoe kun je in beweging blijven of je mobiliteit behouden? We maken gebruik van diverse technieken, waaronder ademhalings- en ontspanningsoefeningen, om je hierbij te ondersteunen.

 

Reuma

Bij Reuma kunnen je dagelijkse activiteiten flink belemmerd worden. Onze fysiotherapeuten in Joure staan voor je klaar om je hiermee te helpen. We richten ons op het soepel maken van de gewrichten en het verbeteren van je spierkracht en conditie, zodat je beter kunt omgaan met de beperkingen die Reuma met zich mee kan brengen.

 

Dementie

Voor mensen met dementie is het belangrijk om in beweging te blijven. Onze gespecialiseerde ouderen fysiotherapeuten in Joure stimuleren dementerende ouderen om lichamelijk actief te blijven. Hierbij streven we ernaar om deze ouderen zo zelfstandig en mobiel mogelijk te houden.

 

Hartaandoening

Het herstellen van het lichaam en opbouwen van conditie na een Hartaandoening is een belangrijk onderdeel van het revalidatieproces. Bij Fysio-Actief in Joure helpen we jou hierbij. Onze deskundige fysiotherapeuten bieden begeleiding bij het herstel na deze ingrijpende gebeurtenis.

 

Osteoporose

Door middel van fysiotherapie kun je werken aan het opbouwen van spierkracht en het verbeteren van je balans, wat kan helpen om de kans op vallen te verminderen. Hierdoor kan ook de kans op botbreuken afnemen.

 

Artrose

Artrose kan de bewegingsvrijheid beperken, maar met de hulp van onze ouderen fysiotherapeuten in Joure kun je blijven bewegen op een verantwoorde manier. Ze kunnen je begeleiden bij het behouden van mobiliteit en het optimaliseren van je gewrichtsgezondheid.

 

Etalagebenen

Bij etalagebenen kan pijn in de benen optreden als gevolg van zuurstoftekort. Onze fysiotherapeuten in Joure kunnen je helpen om je looptechniek te verbeteren door middel van een gerichte looptraining. We richten ons op het ondersteunen van je levensstijl, zodat je beter kunt omgaan met de klachten van etalagebenen.

 

Beroerte

Klachten na een beroerte kunnen variëren en hebben vaak een grote impact op het leven. Onze fysiotherapeuten in Joure werken samen met jou om de specifieke klachten te identificeren en stellen in overleg met jou behandeldoelen op om te werken aan herstel en verbetering van jouw situatie.

 

Advies en begeleiding

Onze fysiotherapeuten in Joure voorzien niet alleen de patiënt van advies en begeleiding, maar ook gezinsleden en mantelzorgers. Hierbij komen onderwerpen zoals het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen aan bod. Een verwijsbrief is niet vereist om bij onze fysiotherapeuten in Joure terecht te kunnen, behalve voor behandeling aan huis.

 

Een afspraak maken in Joure?

Ben je benieuwd of ouderen fysiotherapie bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Ja, ik wil een afspraak maken in Joure

 

Therapie aan huis

Heb je moeite om naar onze praktijk in Joure te komen maar heb je wel behoefte aan fysiotherapie? Maak je geen zorgen, bij Fysio-Actief bieden we (ouderen)fysiotherapie aan huis. Het uitstellen van een afspraak kan nadelig zijn voor je herstel, dus met onze optie voor fysiotherapie aan huis kunnen we je snel en effectief helpen met jouw herstelproces. Samen met de fysiotherapeut worden de mogelijkheden besproken en wordt er een behandelplan opgesteld. Let op: therapie aan huis is alleen beschikbaar binnen een straal van 5 km rondom Fysio-Actief.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder