Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Oncologiefysiotherapie in Joure

Oncologiefysiotherapie in Joure
Fysiotherapie voor optimale begeleiding tijdens en na kanker

Bij Fysio-Actief in Joure kun je rekenen op professionele begeleiding en ondersteuning tijdens of na jouw behandeltraject. Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring helpen we je weer op weg.

 

Wanneer oncologiefysiotherapie?

Hoewel medische behandelingen zoals operaties, chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en immunotherapie steeds verbeteren, kunnen ze ook bijwerkingen hebben die invloed hebben op het bewegend functioneren. Veelvoorkomende klachten die in de praktijk gehoord worden, zijn vermoeidheid, lichamelijke beperkingen na een operatie, verminderde spierkracht en/of conditie, en pijn- en stijfheidsklachten als gevolg van de behandeling.

Oedeem (vochtophoping) of verkleving van litteken- of bindweefsel kunnen klachten veroorzaken na een operatie, bestraling of chemotherapie. Gelukkig kan de oedeemfysiotherapeut in Joure helpen om deze klachten te verlichten. Klik hier voor meer informatie over oedeemfysiotherapie.

 

Hoe ziet het traject uit in Joure?

Het traject begint altijd met een intakegesprek, waarin jouw klachten en persoonlijke doelen met betrekking tot fysiotherapie worden besproken. Vervolgens zal de fysiotherapeut in Joure een lichamelijk onderzoek uitvoeren, metingen en testen doen. Op basis van het intakegesprek wordt een individueel behandelplan opgesteld. Oncologiefysiotherapie kan zelfs tijdens de medische behandelingen worden gestart, om ervoor te zorgen dat je zo fit mogelijk blijft en mogelijke verergering van klachten wordt voorkomen.

 

Fysieke training

Naast de inzet tijdens jouw medische behandeling, kan oncologiefysiotherapie in Joure ook nuttig zijn na afloop daarvan. Fysieke training, oftewel bewegen, staat centraal in de benadering van oncologiefysiotherapie.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek weten we dat fysieke training helpt bij:

 • Verbeteren uithoudingsvermogen (conditie)
 • Verbeteren van spierkracht
 • Afname van vermoeidheid
 • Afname depressieve (sombere) gevoelens
 • Toename kwaliteit van leven

De oncologiefysiotherapeut besteedt tevens aandacht aan:

 • Sport hervatting
 • Werkhervatting
 • Ontspanning
 • Educatie: uitleg over effecten van de kanker en bijbehorende behandeling
 • Psychosociale zorg
 • Gezonde leefstijl

 

Wil je meer informatie over oncologiefysiotherapie in Joure?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder