Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Oncologiefysiotherapie in Joure

Oncologiefysiotherapie in Joure
Fysiotherapie voor optimale begeleiding tijdens en na kanker

Bij Fysio-Actief in Joure kun je rekenen op professionele begeleiding en ondersteuning tijdens of na jouw behandeltraject. Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring helpen we je weer op weg.

 

Wanneer oncologiefysiotherapie?

Hoewel medische behandelingen zoals operaties, chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en immunotherapie steeds verbeteren, kunnen ze ook bijwerkingen hebben die invloed hebben op het bewegend functioneren. Veelvoorkomende klachten die in de praktijk gehoord worden, zijn vermoeidheid, lichamelijke beperkingen na een operatie, verminderde spierkracht en/of conditie, en pijn- en stijfheidsklachten als gevolg van de behandeling.

Oedeem (vochtophoping) of verkleving van litteken- of bindweefsel kunnen klachten veroorzaken na een operatie, bestraling of chemotherapie. Gelukkig kan de oedeemfysiotherapeut in Joure helpen om deze klachten te verlichten. Klik hier voor meer informatie over oedeemfysiotherapie.

 

Hoe ziet het traject uit in Joure?

Het traject begint altijd met een intakegesprek, waarin jouw klachten en persoonlijke doelen met betrekking tot fysiotherapie worden besproken. Vervolgens zal de fysiotherapeut in Joure een lichamelijk onderzoek uitvoeren, metingen en testen doen. Op basis van het intakegesprek wordt een individueel behandelplan opgesteld. Oncologiefysiotherapie kan zelfs tijdens de medische behandelingen worden gestart, om ervoor te zorgen dat je zo fit mogelijk blijft en mogelijke verergering van klachten wordt voorkomen.

 

Fysieke training

Naast de inzet tijdens jouw medische behandeling, kan oncologiefysiotherapie in Joure ook nuttig zijn na afloop daarvan. Fysieke training, oftewel bewegen, staat centraal in de benadering van oncologiefysiotherapie.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek weten we dat fysieke training helpt bij:

 • Verbeteren uithoudingsvermogen (conditie)
 • Verbeteren van spierkracht
 • Afname van vermoeidheid
 • Afname depressieve (sombere) gevoelens
 • Toename kwaliteit van leven

De oncologiefysiotherapeut besteedt tevens aandacht aan:

 • Sport hervatting
 • Werkhervatting
 • Ontspanning
 • Educatie: uitleg over effecten van de kanker en bijbehorende behandeling
 • Psychosociale zorg
 • Gezonde leefstijl

 

Wil je meer informatie over oncologiefysiotherapie in Joure?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder