5 krachtoefeningen voor voetballers

m

 

5 krachtoefeningen voor voetballers

Tijdens voetbal werk je veel duels af. Om meer duelkracht te genereren is het belangrijk dat je meer kracht hebt in jouw hele lichaam. We nemen een paar effectieve trainingen met je door!

Opdrukken


Ga met je knieën op een matje zitten en plaats je handen, recht onder de schouders, op de grond. Zorg ervoor dat het lichaam van het hoofd tot de knieën een rechte lijn vormt en span je buikspieren strak aan. Laat je lichaam zakken en druk het vervolgens omhoog vanuit de armen.

Planken


Ga met je knieën op een matje zitten en plaats je onderarmen, recht onder de schouders, op de grond. Strek nu je benen een voor een naar achter en zorg ervoor dat je alleen leunt op je tenen en onderarmen. Maak van je lijf een zo recht mogelijke lijn en probeer deze positie zo lang mogelijk vol te houden.

Mountainclimbers


Deze oefening zorgt voor meer snelheid omdat je hiermee je heupen traint. De oefening gaat als volgt. Positioneer jezelf in opdruk stand en trek je benen één voor één zover mogelijk naar je armen. Houdt dit een minuut vol en hanteer een hoog tempo. Neem na een minuut rust en probeer vervolgens nog een aantal sessies.

Stabiliteit


Deze oefening zorgt voor meer stabiliteit en is goed voor jouw onderlichaam. Ga op één been op de grond staan. Als jij op je linkerbeen staat dan doe je jouw rechterarm omhoog. Zwaai met je been naar achter en met je arm naar voren. Begin klein en buig steeds verder totdat je uiteindelijk je tenen aanraakt. Als je die raakt probeer je dat nog een aantal keer te doen totdat je van kant wisselt. Blijf tijdens de oefening zoveel mogelijk in balans.

Hamstring oefening 


Veel voetballers krijgen vroeg of laat last van hun hamstring. Om deze te trainen is er een goede en eenvoudige oefening. Ga met je rug op de grond liggen en buig je knieën licht. Hoe meer je je benen van je billen afhoudt, hoe meer je jouw hamstring traint. Leg je armen naast je neer. Til nu je bekken op en houdt deze positie even vast als je boven bent. Laat je bekken vervolgens rustig zakken en herhaal dit een aantal keer.

Alles in strijd voor jouw bewegingsvrijheidMaak een afspraak