Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Zomervakantie voorbij; scholen en sportclubs weer gestart!

Zomervakantie voorbij; scholen en sportclubs weer gestart!

De zomervakantie is alweer bijna voorbij. kinderen gaan weer naar school en alle sportclubs zijn ook weer gestart. Het begin van het sportseizoen is ook de periode dat kinderen extra gevoelig zijn voor overbelasting en blessures. De eerste trainingen gaan vaak heel goed, maar wanneer de wedstrijden erbij komen (meer belasting) zie ik als kinderfysiotherapeut in de praktijk vaak dat het mis gaat. Jongens en meiden komen dan bij mij langs op het inloop sportspreekuur van de club of op de praktijk met blessures. Lees mijn blog over hoe jouw kinderen blessures kunnen voorkomen en wat je kunt doen als ze onverhoopt toch geblesseerd raken.

Voorkom blessures

Het hebben van blessures is voor een kind natuurlijk vreselijk, het seizoen is net begonnen en ze willen niks missen. De meeste blessures ontstaan dan ook tijdens trainingen waar kinderen veel moeten rennen en springen. Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat trainers de trainingen rustig en gedoseerd op bouwen. De duur en intensiteit van de trainingen zullen geleidelijk aan vergroot moeten worden. Op deze manier kan het lichaam van de kinderen weer wennen aan de nieuwe trainingsprikkels en belasting van de training. In de zomervakantie bewegen de meeste kinderen wel, maar dit is vaak minder of op een andere manier. 

Toch een blessure?

Komt jouw kind toch thuis met klachten die hem/haar belemmert tijdens het sporten? Wacht dan niet te lang met het maken van een afspraak bij de kinder/sportfysiotherapeut. Tijdens de intake kan er gekeken worden waar de klachten vandaan komen en met een aantal (vaak simpele) aanpassingen kunnen de kinderen daarna snel weer het sportveld op. Denk bijvoorbeeld aan de belasting tijdelijk verminderen, rekoefeningen* of specifieke oefeningen gericht op de klacht icm de sport. 

* Na een training of wedstrijd is het erg belangrijk om je spieren te rekken. Maar waarom? Door middel van statisch rekken ontspan je de spieren die daarvoor heel hard hebben gewerkt tijdens het sporten. 

En .. check voordat je kind weer gaat trainen zijn/haar sportschoenen. Zijn ze niet te klein geworden en is de demping nog in orde. 

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Nekpijn bij kinderen: Een groeiend probleem

Blog:Nekpijn bij kinderen: Een groeiend probleem In de afgelopen jaren is er een opmerkelijke toename van kinderen die nekpijn ervaren als gevolg van overmatig gebruik van tablets en smartphones. Kinderen spenderen steeds meer

Lees verder
dementie-fysiotherapie-fysio-Actief
Fysiotherapie

Dementie

Blog:Dementie Dementie is eigenlijk een verzamelnaam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Hierbij zijn er ruim 50 hersenziektes. De meest bekende en tevens meest voorkomende

Lees verder