Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Zelfstandig en zeker op de been met het beweegprogramma Ik Sta Sterk.

Valpreventie:
Zelfstandig en zeker op de been met het beweegprogramma Ik Sta Sterk

Binnenkort gaan we in Sneek starten met het valpreventie programma Ik Sta Sterk!

Ook als je ouder wordt wil je zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat jezelf veilig en vertrouwd voelt met jouw lichaam. Door je bewuster te maken van de risicofactoren en je balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren wordt de kans op een val zo klein mogelijk gemaakt. 

Inhoud programma

Het beweegprogramma Ik Sta Sterk is geschikt voor zelfstandig wonende mensen van 65 jaar en ouder die het belangrijk vinden om fit en gezond te blijven, zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen en de kans op een val willen verminderen. Ik Sta Sterk is een groepstraining en wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut gegeven. Het programma duurt 14 weken en bestaat uit:

  • Eenmalig informatiebijeenkomst van 1,5 uur
  • Drie weken 1 keer per week een cursusbijeenkomsten van 2 uur per bijeenkomst.
  • Tien weken 2 keer per week een training van 1 uur.
  • Twee keer 1 uur functionele testjes na de training, 1 keer aan het begin en 1 keer aan het einde van het programma.

De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, testen en informatie over bewegen, evenwicht en valrisico. De trainingsbijeenkomsten bestaan uit oefeningen op basis van tai chi en zijn gericht op het verbeteren van de fitheid, het evenwicht en de spierkracht.

Vergoeding

Het gehele beweegprogramma wordt volledig vergoed door de gemeente Súdwest-Fryslân.

Informatiebijeenkomst

Woensdag 10 juli zal er om 16.00 uur een informatiebijeenkomst plaatsvinden op onze locatie aan het Kleinzand 147 in Sneek. Dit is tevens de locatie waar het programma plaatsvindt. U bent van harte welkom! Tijdens de bijeenkomst zal er informatie worden gegeven over de inhoud van de cursus en kun je vragen stellen aan de docent. Na de informatiebijeenkomst kan je beslissen of je wel of niet wilt deelnemen aan het programma.

Je kunt je aanmelden voor de informatie bijeenkomst via info@fysio-actief.nl of tel. 0515-4343 55.

 
Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.veiligheid.nl/kennisaanbod/interventie/balans.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder
Fysiotherapie

Schouderklachten: langdurig en complex

Blog:Schouderklachten: langdurig en complex Schouderklachten zijn vaak langdurige en complexe klachten! De kans is vrij groot dat het herstel langer duurt dan we aanvankelijk hopen. Feit is ook dat hoe langer de klacht

Lees verder