Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Parkinson – Sneek

Parkinson - Sneek
Zelfstandigheid en veiligheid behouden bij parkinson

De oorzaken van de ziekte van Parkinson zijn complex en lijken te worden veroorzaakt door meerdere factoren die samenwerken. Een belangrijke factor is het tekort aan dopamine in de hersenen, wat verantwoordelijk is voor de symptomen en problemen die bij Parkinson horen.

Parkinson manifesteert zich bij iedereen anders. Vaak zijn er fysieke symptomen zoals traagheid in beweging, spierstijfheid, balansproblemen en tremoren. Daarnaast kunnen cognitieve problemen optreden, zoals moeite met geheugen of multitasking. Dagelijkse activiteiten zoals lopen, opstaan, aankleden, spreken en eten kunnen ook moeilijk zijn. Psychische problemen zoals depressie, apathie en seksuele stoornissen komen ook vaak voor.

 

Samenwerken in ParkinsonNet

Bij een complexe ziekte als Parkinson is specifieke deskundigheid, kennis en kunde van zorgverleners absoluut noodzakelijk. Het is daarom van groot belang dat zorgverleners samenwerken en afstemmen met de patiënt en collega’s om effectieve netwerkzorg te bieden. Fysio-Actief in Sneek is één van de zorgverleners die, net als anderen die zijn aangesloten bij het ParkinsonNet, deze zorg levert.

De fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, oefentherapeut Cesar en Mensendieck én de Parkinson verpleegkundige kunnen samen een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven.

Wat kan fysiotherapie betekenen?

Om zo goed mogelijk te kunnen functioneren in het dagelijks leven kan een fysiotherapeut in Sneek je helpen. Het doel van de fysiotherapie is om je onafhankelijkheid en veiligheid te verbeteren of te behouden. Samen met jou stellen we een oefenplan op dat gericht is op dagelijkse activiteiten, zoals lopen. We werken ook aan het verbeteren van je balans, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie.

Parkinson Oefengroep in Sneek

In de Parkinson oefengroep wordt je begeleid door een gespecialiseerde fysiotherapeut die je helpt met kracht, uithoudingsvermogen en balans. De groep is ook een plek waar lotgenoten kunnen samenkomen en ervaringen kunnen delen. Samen werken we eraan om jouw functioneren in het dagelijkse leven te verbeteren. Indien nodig kan individuele behandeling worden gecombineerd met deelname aan de groep. Als het niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kan er thuisbehandeling plaatsvinden.

 

Trainingsmomenten en locaties Parkinson Oefengroep:

Sneek, Kleinzand 169:  Maandag 13.30 – 14.30 uur | Donderdag 13.00 – 14.00 uur

Bolsward, Franekerstraat 3 (It Buro): Dinsdag 13.50 – 14.50 uur

 

Stoelyoga voor Parkinson patiënten

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. Een Stoelyoga les bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel en is daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Tijdens de les is er veel aandacht voor de ademhaling. Er ontstaat ruimte en rust en je wordt flexibel. Meer informatie over stoelyoga lees je hier.

 

Onze specialisten bij Parkinson:

*Een bewegingsagoog besteedt aandacht aan houdings- en bewegingsvaardigheden via sport en bewegingsactiviteiten. Doel hiervan is het leren omgaan met belasting en belastbaarheid. Met trainingstherapie, conditietraining, valtraining en sport kan dit bereikt worden.

 

Hulp nodig bij de ziekte van Parkinson?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder