Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Parkinson – Bolsward

Parkinson - Bolsward
Zelfstandigheid en veiligheid behouden bij parkinson

De ziekte van Parkinson is een ingewikkelde ziekte die waarschijnlijk door meerdere oorzaken wordt veroorzaakt. Een groot deel van de symptomen en problemen bij Parkinson is te wijten aan een tekort aan dopamine in de hersenen.

Symptomen van Parkinson variëren van persoon tot persoon. Vaak ervaren patiënten fysieke problemen zoals traagheid in beweging, stijfheid van de spieren, balansproblemen en tremoren. Cognitieve problemen, zoals geheugenverlies en moeite met multitasking, kunnen zich ook voordoen. Dagelijkse activiteiten, zoals lopen, opstaan, aankleden, spreken en eten, kunnen moeilijker worden. Bovendien hebben veel patiënten te kampen met psychische problemen, waaronder depressie, apathie en seksuele disfunctie.

 

Samenwerken in ParkinsonNet

De fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, oefentherapeut Cesar en Mensendieck én de Parkinson verpleegkundige kunnen samen een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven.

Vanwege de complexiteit van Parkinson is het belangrijk dat zorgverleners beschikken over specifieke deskundigheid, kennis en vaardigheden. Samenwerking en afstemming met patiënten en collega’s zijn daarom van groot belang voor een effectieve netwerkzorg rondom Parkinsonpatiënten. Zorgverleners, waaronder Fysio-Actief in Bolsward, die zijn aangesloten bij het ParkinsonNet, bieden deze zorg.

De fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, oefentherapeut Cesar en Mensendieck én de Parkinson verpleegkundige kunnen samen een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven.Wat kan fysiotherapie betekenen?

De fysiotherapeut in Bolsward kan je helpen om zo goed mogelijk te functioneren in het dagelijks leven. Het doel van de fysiotherapie is om de zelfstandigheid en veiligheid te verbeteren of te behouden. We stellen samen met jou een trainingsprogramma op dat zich richt op dagelijkse activiteiten, zoals lopen. Daarnaast richten we ons op het verbeteren van de balans, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie.

 

Parkinson Oefengroep in Bolsward 

Bij de Parkinson oefengroep train je onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut op kracht, uithoudingsvermogen en balans. Daarnaast biedt de groep de mogelijkheid om ervaringen te delen met lotgenoten. Samen werken we aan het verbeteren van jouw functioneren in het dagelijkse leven. Indien nodig kan individuele behandeling voor of na deelname aan de groep plaatsvinden. Als je niet in staat bent om naar de praktijk te komen, is behandeling bij jou thuis mogelijk.

 

Trainingsmomenten en locaties Parkinson Oefengroep:

Sneek, Kleinzand 169:  Maandag 13.30 – 14.30 uur | Donderdag 13.00 – 14.00 uur

Bolsward, Franekerstraat 3 (It Buro): Dinsdag 13.50 – 14.50 uur

 

Stoelyoga voor Parkinson patiënten

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. Een Stoelyoga les bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel en is daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Tijdens de les is er veel aandacht voor de ademhaling. Er ontstaat ruimte en rust en je wordt flexibel. Meer informatie over stoelyoga lees je hier.

 

Onze specialisten bij Parkinson:

*Een bewegingsagoog besteedt aandacht aan houdings- en bewegingsvaardigheden via sport en bewegingsactiviteiten. Doel hiervan is het leren omgaan met belasting en belastbaarheid. Met trainingstherapie, conditietraining, valtraining en sport kan dit bereikt worden.

 

Hulp nodig bij de ziekte van Parkinson?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder