Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Oncologie – Sneek

Oncologie Fysiotherapie
Klachten bij of na oncologie?

Klachten bij of na oncologie 

Veelvoorkomende klachten na kankerbehandelingen zijn vermoeidheid, lichamelijke beperkingen, verminderde spierkracht en/of conditie en pijn- en stijfheidsklachten. Om hier optimaal bij begeleid te worden, kun je een oncologiefysiotherapeut raadplegen in Sneek. Dit kan zowel tijdens als na de behandeling van kanker.

Gelukkig worden oncologische behandelingen zoals operaties, chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en immunotherapie steeds effectiever. Helaas kunnen deze behandelingen ook bijwerkingen hebben die de mobiliteit kunnen beïnvloeden. Door middel van fysieke training, in combinatie met fysiotherapie, kunnen deze bijwerkingen worden verminderd.

 

Behandeling bij oncologische klachten in Sneek

Voordat de behandeling begint, vindt er een intakegesprek plaats. Hierin worden jouw klachten en doelen besproken en doet de fysiotherapeut lichamelijk onderzoek. Ook worden er metingen en testen uitgevoerd, om een persoonlijk behandelplan op te stellen dat bij jou past.

Het is mogelijk om oncologiefysiotherapie in Sneek te starten tijdens de medische behandelingen, om zo fitter te blijven en een verergering van klachten te voorkomen. Maar ook na afloop van de medische behandelingen kan oncologiefysiotherapie worden ingezet. Een belangrijk onderdeel van deze therapie is fysieke training, dus blijf vooral in beweging!

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat fysieke training helpt bij:

  • Verbeteren uithoudingsvermogen (conditie)
  • Verbeteren van spierkracht
  • Afname van vermoeidheid
  • Afname depressieve (sombere) gevoelens
  • Toename kwaliteit van leven

De oncologiefysiotherapeut besteedt tevens aandacht aan:

  • Sport- en werkhervatting
  • Ontspanning
  • Educatie: uitleg over effecten van kanker en bijbehorende behandeling
  • Psychosociale zorg
  • Gezonde leefstijl

 

Meer weten over oncologiefysiotherapie?

Hier vind je meer informatie over oncologiefysiotherapie.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder