Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Oncologie – Joure

Oncologie Fysiotherapie
Klachten bij of na oncologie?

Klachten bij of na oncologie 

Vermoeidheid, lichamelijke beperkingen, verminderde spierkracht en/of conditie en pijn- en stijfheidsklachten zijn veelgehoorde klachten na een kankerbehandeling. Om hierbij optimaal te worden begeleid, kan je het beste een oncologiefysiotherapeut raadplegen in Joure. Zij kunnen zowel tijdens als na de behandeling van kanker helpen.

Oncologische behandelingen, zoals operaties, chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en immunotherapie, worden gelukkig steeds doeltreffender. Echter, deze behandelingen kunnen ook bijwerkingen hebben die de mobiliteit kunnen beïnvloeden. Fysieke training in combinatie met fysiotherapie kan deze bijwerkingen sterk verminderen en de patiënt helpen om te gaan met de gevolgen van kankerbehandelingen.

 

Behandeling bij oncologische klachten in Joure

Ieder behandelingstraject begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt de fysiotherapeut samen met jou jouw klachten en doelen en wordt er lichamelijk onderzoek gedaan. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek en de metingen en testen wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Oncologiefysiotherapie in Joure kan al tijdens de medische behandelingen gestart worden, zodat je fitter blijft en voorkomt dat klachten verergeren. Maar ook na de medische behandelingen kan deze therapie nog ingezet worden. Een van de belangrijkste aspecten van oncologiefysiotherapie is fysieke training, dus blijf vooral actief!

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat fysieke training helpt bij:

  • Verbeteren uithoudingsvermogen (conditie)
  • Verbeteren van spierkracht
  • Afname van vermoeidheid
  • Afname depressieve (sombere) gevoelens
  • Toename kwaliteit van leven

De oncologiefysiotherapeut besteedt tevens aandacht aan:

  • Sport- en werkhervatting
  • Ontspanning
  • Educatie: uitleg over effecten van kanker en bijbehorende behandeling
  • Psychosociale zorg
  • Gezonde leefstijl

 

Meer weten over oncologiefysiotherapie?

Hier vind je meer informatie over oncologiefysiotherapie.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder