Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Nekklachten – Sneek

Nekklachten - Sneek
Waar komt de nekklacht vandaan?

Nekklachten zijn een veelvoorkomend probleem en komen meestal voort uit de bewegende delen van de nek, zoals spieren, banden en gewrichten. Soms is de oorzaak van de klachten duidelijk, bijvoorbeeld na een ongeval. Maar vaak is de oorzaak minder eenduidig en lijkt de pijn langzaam op te komen. Vaak is er sprake van overbelasting als gevolg van een verkeerde (werk-)houding of verkeerde bewegingspatronen, maar ook stress kan een belangrijke rol spelen.

Hoewel de meeste nekklachten acute aanvallen zijn die behoorlijk vervelend kunnen zijn, worden ze meestal niet veroorzaakt door ernstige aandoeningen. Om zeker te zijn van de oorzaak van de klachten, beginnen onze fysiotherapeuten in Sneek altijd met een grondig onderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld, zodat je binnenkort weer pijnvrij kunt functioneren.

Hoe uiten jouw nekklachten zich?

  • Zeurende of stekende pijn in nek- of schouderregio
  • Uitstralende pijn of tintelingen naar één of beide armen
  • Hoofdpijn aan de voor- of achterzijde van het hoofd
  • Moeite met het bewegen van het hoofd
  • Problemen met slapen
  • Duizeligheid

Herken je een of meerdere van deze nekklachten? Klop dan gerust eens bij ons aan. We helpen je graag bij het verlichten van deze nekklachten.

Fysio-Actief Sneek Bolsward Joure

Hoe kunnen we jouw nekklachten verlichten?

In de meeste gevallen verdwijnen nekklachten vanzelf binnen zes weken en is aanvullend onderzoek zoals MRI of röntgenfoto’s niet nodig. Als je acute nekpijn hebt, kunnen pijnstillers (in overleg met je huisarts) vaak als eerste hulpmiddel worden gebruikt. Dit kan het bewegen vergemakkelijken en het herstel bevorderen.

Aangezien nekklachten verschillende oorzaken kunnen hebben, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Onze fysiotherapeut in Sneek zal de verschillende opties met jou bespreken. Als jouw klachten bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een verkeerde (werk)houding, zal onze fysiotherapeut met jou bespreken hoe je deze kunt verbeteren, bijvoorbeeld door middel van specifieke oefeningen. Als jouw klachten meer stressgerelateerd zijn, zal je bijvoorbeeld verschillende ontspanningstechnieken leren.

 

Onze specialistische kennis bij nekklachten in Sneek

Bij Fysio-actief beschikken we over veel expertise en behandelmethoden, waardoor we een brede kijk hebben op jouw klachten. Zo kunnen we de therapie aanbieden die het meest geschikt is voor jou. Bij nekklachten zijn dit onze specialisaties:

 

* Een nieuwe behandelmethode bij Fysio-Actief voor onder andere nekklachten is Orofaciaal Fysiotherapie. Ook wel kaakfysiotherapie. De orofaciaal fysiotherapeut helpt bij problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd of halsgebied. Hierbij kunnen ze dus ook kijken naar specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek. De fysiotherapeut helpt jou met het afleren van bepaalde gewoontes en geeft uitleg over het normaal functioneren van de kaak-, hals en nekgebied.

 

Zullen we een intakegesprek plannen in Sneek?

Heb jij nekklachten? En wil je weten welke behandeling het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Wat is een chronisch bekkenpijn?

Blog:Wat is een chronisch bekkenpijn? Chronische bekkenpijn is pijn in het buik-en bekkengebied die langer dan 6 maanden bestaat. Het komt voor bij mannen en vrouwen en kan vervelende klachten geven. Bij het

Lees verder
Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder