Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Nekklachten – Joure

Nekklachten - Joure
Waar komt de nekklacht vandaan?

Nekklachten zijn een veelvoorkomend probleem en worden meestal veroorzaakt door problemen in de bewegende delen van de nek, zoals de spieren, banden en gewrichten. Soms is de oorzaak duidelijk, bijvoorbeeld na een ongeval, maar vaak zijn klachten niet direct aanwijsbaar en sluipen ze langzaam in. Overbelasting door een verkeerde houding of bewegingspatronen kan een belangrijke oorzaak zijn, net als stress.

De meeste nekklachten zijn acute aanvallen die behoorlijk vervelend kunnen zijn, maar meestal geen ernstige aandoeningen veroorzaken. Om dit zeker te weten, beginnen onze fysiotherapeuten in Joure altijd met een onderzoek om het probleem en de oorzaak te achterhalen. Vervolgens stellen we samen een behandelplan op, zodat jij straks weer pijnvrij kunt functioneren.

Hoe uiten jouw nekklachten zich?

  • Zeurende of stekende pijn in nek- of schouderregio
  • Uitstralende pijn of tintelingen naar één of beide armen
  • Hoofdpijn aan de voor- of achterzijde van het hoofd
  • Moeite met het bewegen van het hoofd
  • Problemen met slapen
  • Duizeligheid

Herken je een of meerdere van deze nekklachten? Klop dan gerust eens bij ons aan. We helpen je graag bij het verlichten van deze nekklachten.

Fysio-Actief Sneek Bolsward Joure

Hoe kunnen we jouw nekklachten verlichten?

In de meeste gevallen verdwijnen nekklachten vanzelf binnen zes weken en is aanvullend onderzoek zoals MRI of röntgenfoto’s niet nodig. Als je acute nekpijn hebt, kunnen pijnstillers (in overleg met je huisarts) vaak als eerste hulpmiddel worden gebruikt. Dit kan het bewegen vergemakkelijken en het herstel bevorderen.

Aangezien nekklachten verschillende oorzaken kunnen hebben, zijn er diverse behandelingen mogelijk. In Joure gaan onze fysiotherapeut samen met jou de verschillende opties bespreken. Als jouw klachten bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een verkeerde (werk)houding, zal de fysiotherapeut je laten zien hoe je deze kunt verbeteren, bijvoorbeeld met specifieke oefeningen. Als jouw klachten meer stressgerelateerd zijn, zal je bijvoorbeeld leren verschillende ontspanningstechnieken toe te passen.

 

Onze specialistische kennis bij nekklachten in Joure

Door onze uitgebreide expertise en behandelmethoden kunnen wij jouw klachten vanuit verschillende invalshoeken bekijken en jou de best passende therapie bieden. Bij nekklachten zijn onze specialisaties:

 

* Een nieuwe behandelmethode bij Fysio-Actief voor onder andere nekklachten is Orofaciaal Fysiotherapie. Ook wel kaakfysiotherapie. De orofaciaal fysiotherapeut helpt bij problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd of halsgebied. Hierbij kunnen ze dus ook kijken naar specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek. De fysiotherapeut helpt jou met het afleren van bepaalde gewoontes en geeft uitleg over het normaal functioneren van de kaak-, hals en nekgebied.

 

Zullen we een intakegesprek plannen in Joure?

Heb jij nekklachten? En wil je weten welke behandeling het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder