Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Nekklachten – Bolsward

Nekklachten - Bolsward
Waar komt de nekklacht vandaan?

Nekklachten zijn een veelvoorkomend probleem en vinden meestal hun oorsprong in de bewegende delen van de nek, zoals de spieren, banden en gewrichten. Sommige klachten hebben een duidelijke oorzaak, zoals na een ongeval, maar vaak is de oorzaak niet direct aanwijsbaar en ontstaat de nekpijn geleidelijk. Overbelasting door een verkeerde houding of bewegingspatronen kan bijvoorbeeld een belangrijke oorzaak zijn, evenals stress.

Meestal zijn nekklachten acute aanvallen die erg vervelend kunnen zijn, maar doorgaans niet wijzen op ernstige aandoeningen. Om hier echter zeker van te zijn, starten onze fysiotherapeuten altijd met een onderzoek om het probleem en de oorzaak vast te stellen. Vervolgens stellen we gezamenlijk een behandelplan op, zodat jij weer zonder pijn kunt functioneren.

Hoe uiten jouw nekklachten zich?

  • Zeurende of stekende pijn in nek- of schouderregio
  • Uitstralende pijn of tintelingen naar één of beide armen
  • Hoofdpijn aan de voor- of achterzijde van het hoofd
  • Moeite met het bewegen van het hoofd
  • Problemen met slapen
  • Duizeligheid

Herken je een of meerdere van deze nekklachten? Klop dan gerust eens bij ons aan. We helpen je graag bij het verlichten van deze nekklachten.

Fysio-Actief Sneek Bolsward Joure

Hoe kunnen we jouw nekklachten verlichten?

Nekklachten kunnen meestal binnen zes weken vanzelf verdwijnen, en aanvullend onderzoek zoals MRI of röntgenfoto’s is vaak niet nodig. Als je last hebt van acute nekpijn, kunnen pijnstillers (in overleg met je huisarts) als eerste hulpmiddel worden gebruikt om het bewegen te vergemakkelijken en het herstel te bevorderen.

Aangezien nekklachten verschillende oorzaken kunnen hebben, zijn er ook verschillende behandelingen mogelijk. In Bolsward gaan onze fysiotherapeuten de verschillende opties met jou bespreken. Als jouw klachten bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een verkeerde (werk)houding, zal onze fysiotherapeut met jou bespreken hoe je deze kunt verbeteren, bijvoorbeeld door middel van specifieke oefeningen. Als jouw klachten meer stressgerelateerd zijn, zal je bijvoorbeeld verschillende ontspanningstechnieken leren om de pijn te verlichten.

Onze specialistische kennis bij nekklachten in Bolsward

Fysio-actief heeft een divers aanbod aan expertises en behandelingen, waardoor we jouw klachten op een brede manier kunnen bekijken. Zo kunnen we de therapie kiezen die het beste bij jou past. Bij nekklachten zijn dit onze specialisaties:

 

*Bij Fysio-Actief kun je nu terecht voor Orofaciaal Fysiotherapie als nieuwe behandelingsoptie voor nekklachten en andere problemen in het hoofd- of halsgebied. De orofaciaal fysiotherapeut richt zich op spieren en gewrichten in deze gebieden en kan specifieke nekstoornissen behandelen. Door deze therapie leer je slechte gewoontes af en krijg je uitleg over hoe de kaak-, hals- en nekgebieden normaal functioneren.

 

Zullen we een intakegesprek plannen in Bolsward?

Heb jij nekklachten? En wil je weten welke behandeling het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder